Fenerbahçe’nin rakibi Zenit’in kadrosu ve ligte son durumu

Yayın tarihi: 17 Aralık 2018 Pazartesi 1:03 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2018 Pazartesi 1:03 pm

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi Zenit oldu. Zenit’in Kadrosu ve Rusya ligindeki sıralaması.  

Zenit şu an Rusya Ligi’nde 34 puanla lider durumda.Rus ekibinin başında 42 yaşındaki Sergey Semak bulunuyor.  Piyasa değeri 152,35 milyon euro olan Zenit’in yaş ortalaması 28.

Kadrosunda bir çok yıldız oyuncuyu bulunduran ekipte, Sarı-Lacivertlilerin eski oyuncusu Luís Neto da yer alıyor. Zenit maçlarını 69.501 kişilik Sankt-Peterburg (Krestovskiy Stadyumu) Stadyumu’nda oynuyor.

Fenerbahçe – Zenit maçı 12 Şubat Salı günü Ülker Stadı’nda oynanacak karşılaşma beIN SPORTS kanallarından canlı yayınlanacak. Bu mücadelenin rövanşı ise 21 Şubat’ta oynanacak. Karşılaşma saatleri ise daha sonra açıklanacak.

Zenit, 2005-06 sezonunda UEFA Kupası’nda çeyrek final oynadı 2007-08 UEFA Kupası finalinde Rangers’ı 2-0 yenerek UEFA Kupası şampiyonu oldu. 2007-08 sezonu UEFA Süper Kupası’nda Manchester United’ı Pobrebnyak ve Danny’nin golleriye mağlup ederek kupayı kazandı.

Zenit’in kadrosu

Kaleciler: Andrey Lunev, Yuri Lodygin, Mikhail Kerzhakov

Defanslar: Emanuel Mammana, Miha Mevlja, Branislav Ivanovic, Luís Neto, Ilya Skrobotov, Elmir Nabiullin, Evgeni Chernov, Igor Smolnikov, Denis Terentjev, Aleksandr Anyukov, Leandro Paredes, Matías Kranevitter, Hernani

Orta sahalar: Daler Kuzyaev, Claudio Marchisio, Magomed Ozdoev, Christian Noboa, Oleg Shatov, Yuri Zhirkov, Aleksandr Erokhin, Robert Mak,

Forvet: Sebastián Driussi, Aleksandr Kokorin, Artem Dzyuba, Anton Zabolotny

RUSYA LİGİ SON DURUM