Ferdi Kadıoğlu rekor bedelle Brighton’da! İşte Fenerbahçe’nin kazandığı ücret

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2024 Salı 9:46 pm - Güncelleme: 27 Ağustos 2024 Salı 10:30 pm

Haber: TELE1 HABER MERKEZİ

Fenerbahçe‘nin Brighton’a transfer olduğunu açıkladığı Ferdi Kadıoğlu’dan elde edilen bonservis geliri belli oldu.

Fenerbahçe’de beklenen ayrılık resmen açıklandı. Sarı lacivertli takım, milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu’nun Premier Lig ekibi Brighton’a transfer olduğunu Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

30 MİLYON BONSERVİS

Fenerbahçe’nin Ferdi Kadıoğlu’nun transferinden elde ettiği bonservis geliri de belli oldu. Fenerbahçe, 30 milyon bonservis, 5 milyon performansa göre ekstra ödeme ve yüzde 10 bir sonraki satıştan pay alacak.

Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklama şöyle:

“Profesyonel Futbolcumuz Ferdi Erenay Kadıoğlu’nun İngiliz Kulübü The Brighton and Hove Albion FC’ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 30.000.000 Avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri The Brighton and Hove Albion FC tarafından ödenecektir.

Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak The Brighton and Hove Albion FC tarafından, Kulübümüze azami 5.000.000 Avro bonus bedeli ödenecektir.

Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; The Brighton and Hove Albion FC’nin elde edeceği transfer bedelinin %10’u sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir.”

Fenerbahçe’den Ferdi Kadıoğlu açıklaması

TARAFTARLARI SELAMLADI

Fenerbahçe’nin transferi konusunda anlaşma sağlandığını Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na bildirdiği milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu, Brighton’ın İngiltere Lig Kupası’nda Crawley Town ile oynayacağı maç öncesi sahaya çıktı, tribünleri selamladı.

BRİGHTON’DAN ‘YENİ EVİNE HOŞ GELDİN’ PAYLAŞIMI

Brighton takımı da transferin resmileşmesinin ardından sosyal medyadan paylaşım yaptı. Yapılan paylaşımda “Yeni evine hoş geldin Ferdi” denildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ