Fenerbahçe’den Vedat Muriç hamlesi

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2021 Cuma 12:54 pm - Güncelleme: 14 Mayıs 2021 Cuma 12:54 pm

Süper Lig’de şampiyonluk yarışında ağır darbe alan Fenerbahçe gelecek sezonun hazırlıklarına başladı. Sarı Lacivertli ekip geçen sene Lazio’ya sattığı Vedat Muriç’i yeniden kadrosuna katmak için çalışmalara başladı.

Sabah gazetesinden Volkan Demir’in haberine göre; Sivasspor karşısında adeta yıkılan Fenerbahçe, şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı. Ligde zirve yarışındaki en yakın rakibi Beşiktaş’ın Karagümrük’e 2-1 kaybettiği 41. haftada Sivasspor’a 2-1 mağlup olan Sarı-Lacivertliler, bu karşılaşmadan galibiyet çıkarabildiği halde Beşiktaş ve Galatasaray’ın önünde son haftaya 1 puan üstün girme şansını yakalayacaktı.

Adeta fırsat tepen Emre Belözoğlu ve öğrencileri, sezon boyunca gol yollarında yaşanan sıkıntıyı Sivasspor maçında da sıkça hissetti. Sezon başında kadroya katılan Valencia, Thiam, Cisse ve Samatta gibi golcü oyuncular, beklenen performansı veremedi. Yaz transfer döneminde 17.5 milyon euro bonservis bedeliyle Lazio’ya satılan Vedat Muriç’i mumla arayan Sarı-Lacivertliler, gözünü yeniden eski yıldızına dikti.

GÖRÜŞME YAPILDI

Fenerbahçe’nin hedefi temmuzda Topuk Yaylası’nda yapılacak kampa yeni transferlerin önemli bir kısmını yetiştirmek. Bu noktada Dorukhan Toköz ile söz kesen sarı-lacivertliler, Steven Caulker için de önemli mesafe kat etti. Santrfor konusunda ise ilk sıcak gelişme bu hafta içinde yaşandı. Fenerbahçe yönetimi, geçtiğimiz sezon Lazio’ya 17.5 milyon euro artı bonuslarla sattığı Vedat Muriç’i transfer etmek için ilk temasını kurdu.