Fenerbahçe’den kritik haftada kritik puan kaybı

Yayın tarihi: 12 Kasım 2023 Pazar 9:00 pm - Güncelleme: 12 Kasım 2023 Pazar 9:10 pm

Süper Lig’in 12. haftasında Adana Demirspor deplasmanına giden Fenerbahçe en yakın rakibi Galatasaray’ın yenilgi yaşadığı hafta 0-0 berabere kalarak 1 puana razı oldu. 90 dakika boyunca çok sayıda pozisyona giren Fenerbahçe Adana Demirspor’un devleşen kalecisi Ertaç’ı geçemedi.

Süper Lig ve UEFA Konferans ligi’ne harika bir başlangıç yaparak oynadığı 19 mücadelenin tamamını kazanan ve seri yakalayan Fenerbahçe’nin iyi gidişatını Abdullah Avcı’nın Trabzonspor’u durdurmuştu. Ardından, Ludogorets deplasmanında da 2-0 mağlup olarak Konferans Ligi’nde de bu sezon ilk yenilgisini alan İsmail Kartal’ın ekibi, üst üste oynadığı iki maçını kaybetti. Adana Demirspor’a konuk olacak Sarı-Lacivertli ekip, mutlak galibiyet hedeflerken Süper Lig’de Galatasaray’a kaybettiği liderliği de geri almak istiyordu fakat maç 0-0 beraberlikle bitti. Adana’da gol sesi çıkmadı.

Fenerbahçe, Adana Demirspor beraberliğinin ardından Süper Lig’de 31 puana ulaşarak Galatasaray’la aynı puana geldi ve liderlik koltuğunda oturdu. Adana temsilcisi ise 22 puanla 3. sıraya yükseldi.

Fenerbahçe’nin efsanesi Akgün Kaçmaz hayatını kaybetti