Fenerbahçe’den Kadıköy’de gol yağmuru

Yayın tarihi: 5 Aralık 2021 Pazar 8:56 pm - Güncelleme: 5 Aralık 2021 Pazar 9:15 pm

Son 6 maçından sadece 1 galibiyet çıkarabilen Fenerbahçe, Süper Lig’in 15. haftasında Çaykur Rizespor’u Kadıköy’de ağırladı. Fenerbahçe Çaykur Rizespor’u 4-0 yenerek 3 puanı hanesine yazdırdı.

Fenerbahçe , Süper Lig’in 15. haftasında Çaykur Rizespor’u ağırladı. Son 6 maçtan sadece 1 galibiyet çıkarabilen ve 24 puanla 4. sırada yer alan Vitor Perera yönetimindeki Kanarya, Karadeniz ekibini rahat geçti. Mücadelenin büyük bir bölümünde üstün olan Sarı-Lacivertliler 12. dakikada Mergim Berisha’nın kafa golüyle 1-0 öne geçti. Karşılıklı pozisyonların yaşandığı ilk yarıdan başka gol sesi çıkmadı. İkinci devrede de tempo yüksekti. Rizespor beraberliği, Fenerbahçe de farkı ikiye çıkaracak golü atmayı hedeflerken Kanarya’nın planı tuttu.

69. dakikada Serdar Dursun farkı 2’ye çıkardı, hemen bir dakika sonra Diego Rossi ağları sarstı fakat ofsayt nedeniyle gol iptal oldu. Mücadele 2-0 devam ederken, Serdar 79’da bir kez daha sahneye çıktı, skoru 3-0 yaptı. Gecenin yıldızı olan Serdar 89’da yine Szalai’nin asistinde fileleri havalandırdı, hat-trick yaptı, maçın sonucunu ilan etti: 3-0.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 27’ye yükseltip, maç fazlasıyla ikincilik koltuğuna otururken, Rizespor 10 puanda, ligin dibinde kaldı.