Fenerbahçe’den evinde rahat galibiyet! Mourinho, Alanya engelini de geçti

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2024 Cuma 11:01 pm - Güncelleme: 30 Ağustos 2024 Cuma 11:11 pm

Haber: Egehan Erkün

Fotoğraflar: AA

Fenerbahçe, Süper Lig’in 4. haftasında, sahasında Corendon Alanyaspor’u ağırladı. Sarı lacivertli ekip, Dusan Tadic (2) ve Edin Dzeko’nun golleriyle karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Fenerbahçe, Süper Lig’in 4. haftasının açılış karşılaşmasında sahasında Alanyaspor’u konuk etti. Ülker Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanan karşılaşma Fenerbahçe’nin 3-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Sarı lacivertli ekip; maçtaki gollerini Dusan Tadic (43′), (65′) ve Edin Dzeko (67′) ile buldu.

Fenerbahçe, bu galibiyetle birlikte Süper Lig’deki puanını 10’a yükseltti ve maç fazlasıyla liderliğe oturdu.

TADIC VE DZEKO SAHNEDE

Fenerbahçe’nin 35 yaşındaki orta saha oyuncusu Dusan Tadic, attığı 2 golle maçın yıldızı oldu. Tadic, karşılaşmadaki ilk golünü 43’üncü dakikada buldu. Sırp oyuncu, Edin Dzeko’nun ceza alanı içindeki pasını filelerle buluşturdu. İkinci yarıda yeniden sahneye çıkan Tadic, maçın 65’inci dakikasında yaptığı aşırtma vuruş ile topu bir kez daha ağlara gönderdi. Sarı lacivertli ekibin 38 yaşındaki golcüsü Edin Dzeko ise oyuna ikinci yarıda dahil olan İrfan Can Kahveci’nin pasını 67’inci dakikada ağlarla buluşturdu. İki oyuncu da gösterdiği performans ile galibiyetin mimarı oldu.

DJIKU SAKATLANDI

Fenerbahçe’de stoperde görev yapan ve maça ilk 11’de başlayan Alexander Djiku, karşılaşmanın 61’inci dakikasında sakatlandı. Jose Mourinho, oyuna devam edemeyen Djiku’nun yerine Becao’yu sahaya sürdü.

MOURINHO RİZE MAÇININ KADROSUNU BOZMADI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, ligde geçen hafta oynanan Çaykur Rizespor maçının ilk 11’ini bozmadı. Aynı 11’i sahaya süren Portekizli teknik adam; kalede Dominik Livakovic’i oynatırken, savunma dörtlüsünü Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku ve Jayden Oosterwolde’den kurdu. Orta sahada İsmail Yüksek ve Fred Rodrigues oynarken, hücum hattında Dusan Tadic, Sebastian Szymanski ve Allan Saint-Maximin yer aldı. Mourinho, gol yollarında ise yine Edin Dzeko’ya güvendi.

Sarı-lacivertli ekipte İrfan Can Eğribayat, Rodrigo Becao, Levent Mercan, Bartuğ Elmaz, Oğuz Aydın, Cengiz Ünder, İrfan Can Kahveci, Mert Hakan Yandaş, Cenk Tosun ve Youssef En-Nesyri ise yedek soyundu.

KADRODAKİ TEK EKSİK OSAYI SAMUEL

Fenerbahçe’de, Alanyaspor kadrosundaki tek eksik Bright Osayi-Samuel oldu. Bileğindeki sakatlık nedeniyle Çaykur Rizespor maçını kaçıran oyuncu, Alanyaspor maçına da yetişemedi. Öte yandan Mourinho; Samet Akaydın, Luan Peres, Rade Krunic, Ryan Kent ve Miha Zajc’ı kadroya almadı.

MERT HAKAN CEZASINI TAMAMLADI

Geçtiğimiz sezon aldığı 4 maçlık cezasını tamamlayan Mert Hakan Yandaş da yedek kulübesindeki yerini aldı.

TRİBÜNLERDE 30 AĞUSTOS COŞKUSU

Fenerbahçeli taraftarlar, Büyük Taarruz’un 102. yıl dönümü dolayısıyla karşılaşma öncesinde tribünlerde dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri açtı. “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan taraftarlar, 10. Yıl Marşı eşliğinde milli bayramı büyük bir coşkuyla kutladı.

Fenerbahçe Sofyan Amrabat’ı resmen açıkladı

Kaynak: TELE1