Fenerbahçe’den derbi öncesi hakem açıklaması: Neresinden bakarsanız bakın tutarsızlık

Yayın tarihi: 23 Aralık 2023 Cumartesi 8:03 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2023 Cumartesi 8:13 pm

Fenerbahçe‘de yönetim kurulu üyesi Can Gebetaş, Galatasaray ile oynayacakları derbi öncesi hakemlere yönelik açıklama yaptı. Gebetaş, “Sezon başından beri maçlarımızda çok fahiş hakem hataları ile karşı karşıya kaldık. Yine maçın sonucunu etkileyecek düzeyde hakem müdahalesi olmaz ise biz bu maçı kazanacağımıza yürekten inanıyoruz” dedi.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Can Gebetaş, Galatasaray ile yarın oynanacak olan derbi öncesinde açıklama yaptı.

Can Gebetaş, “Sezon başından beri maçlarımızda çok fahiş hakem hataları ile karşı karşıya kaldık. Yine maçın sonucunu etkileyecek düzeyde hakem müdahalesi olmaz ise biz bu maçı kazanacağımıza yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gebetaş’ın açıklamasının tamamı söyle:

-Türk futbolu yaşanan son olaylardan dolayı zor günlerden geçiyor. Normalleşme adına süreç içerisinde radikal adımlar atılmasına ihtiyaç duyulurken, oynanacak bu maç toplumu ve futbolseverleri yeniden futbolla buluşturacak. Kadıköy’de genel anlamda derbinin favorisi bellidir. Sezon başından beri maçlarımızda çok fahiş hakem hataları ile karşı karşıya kaldık. Yine maçın sonucunu etkileyecek düzeyde hakem müdahalesi olmaz ise biz bu maçı kazanacağımıza yürekten inanıyoruz.

“TARAFTARLAR MAÇA ERKEN GELSİN”

-Taraftarlarımız o gün maça erken gelsinler. Tribünlerde Fenerbahçe ruhunu Takımımıza en iyi şekilde göstersinler. Fenerbahçe futbol takımı hedeflerimizin, camiamızın beklentilerinin ve Fenerbahçe’nin büyüklüğünün farkında olan oyuncu grubundan kurulu.”

“PAZAR GÜNÜ EKSİK VAR DEMEYECEĞİZ”

-En etkili oyuncularımızdan biri olan Fred’in cezalı olması, Mert Hakan’ın cezalı olması, sakatlarımızın olması, eksikliklerimizin olması da canımızı sıkan diğer etmenler. Ancak Fenerbahçe hangi maç olursa olsun, tüm sporcuları bu formanın bilinci ile sahaya çıkıp mücadele etmek zorunda. Pazar günü ‘eksik var’ demeyecek, ‘Fenerbahçe burada’ diyeceğiz. Bu derbinin ruhu Fenerbahçe’nin galibiyetlerine aşinadır. Takımımıza, hocamıza güveniyoruz. Oyuncularımız, hem maça hazırlanırken hem de saha içerisinde çok akıllı ve zeki olmalı.Nedenini Kayserispor maçında tüm Türkiye’nin önünde hep birlikte gördük, yaşadık.

-Söz konusu Fenerbahçe olunca hakemlerin saha içerisinde kart standartlarının olmadığını, Sarı Lacivert forma görünce ne kadar kolay kart çıkarıldığı, artık tüm kamuoyunun kabul ettiği bir gerçek haline geldi. Örnek verecek olursam son iki sezondur Fenerbahçe aleyhine 11 kırmızı kart, Galatasaray aleyhine 4 kırmızı kart gösterilmiş. Neredeyse 3 katımız.

-Son iki sezondur şampiyonluk yarışında birbirleriyle mücadele eden iki takım arasında bu kadar fazla fark olması futbolun doğal akışına ters değil mi? Fenerbahçe adına birçok alanda ağır mücadeleler verdiğimiz bir sezon daha yaşıyoruz. Tarihler değişiyor, yıllar değişiyor ama Fenerbahçe’nin gerçeği değişmiyor.

-Bu sezon camiamızda son yıllarda olduğundan farklı ve önemli bir kenetlenme söz konusu. Her ne kadar halen kırılganlığımız devam etse de hedefine kilitlenmiş bir camia konumundayız. Bu şekilde devam edersek, hatta bir vites daha artırırsak inanıyorum ki hedefimize ulaşacağız. Pazar günü oynayacağımız maçın, sahanın, oyunun konuşulacağı bir derbi olmasını temenni ediyoruz. Hakem performansı, standart dışı kararların tartışılacağı bir maç kesinlikle olmamalı.

“NERESİNDEN BAKARSANIZ BAKIN TUTARSIZLIK”

-Hakem grubu her kararında çok dikkatli olmalı. Maçtan asla kopmamalı. Maçımızı yönetecek hakem Arda Kardeşler en son ligin 13.haftasında Karagümrük ile oynadığımız maçın hakemi. Arda Kardeşler o maçımızda hepimiz hatırlıyoruz ki bir rakibimizin bir de takımımızın olmak üzere maçın iki penaltısını vermeyerek, siyahla beyaz kadar net hatalar yaptı. Bu hatalara bakılarak hakemin 4 hafta maç yönetmemesi, ceza alması beklenirken hakem Arda Kardeşler, hem orta hakem, hem VAR, AVAR olarak görevler aldı. VAR hakemi Hüseyin Göçek cezalandırıldı ama Arka Kardeşler maç almaya devam etti. Üstelik şimdi de ödüllendirilir gibi derbiye atandı. Neresinden bakarsanız bakın tutarsızlık.

-1 hafta içerisinde 2 kez Galatasaray ile oynayacağız. Bu sebeple bu tablo maçın sorumluluğunu hakemler adına daha da artıyor. Her iki maçtaki futbol kalitesinde hakemlerin performansı da her zamankinden daha fazla olacak. Bunun sebebini yukarıda da ifade ettim. Türk futbolu kritik bir dönemde ve bunun en önemli sebeplerinden birisi hakem kararları. Bu kararlar sahadaki oyunu ve dolayısıyla şampiyonluk yarışını, düşme potasını ve Avrupa kupalarına katılım rekabetini bire bir etkiliyor.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin hakemi belli oldu

Kaynak: TELE1