Fenerbahçe’den ‘Be Fair’ açıklaması: Tedbir kararı kaldırıldı

Yayın tarihi: 24 Mart 2021 Çarşamba 12:57 pm - Güncelleme: 24 Mart 2021 Çarşamba 12:57 pm

Fenerbahçe, yayıncı kuruluşa beIN Sports’a tepki olarak giydikleri ‘Be Fair’ (Adil ol) sloganına verilen tedbir kararının mahkemece kaldırıldığını duyurdu.

Fenerbahçeli oyuncular, Süper Lig’in 18’inci haftasında oynanan Karagümrük-Konyaspor maçında yaşananlar sebebiyle, yayıncı kuruluş beIN Sports’un logosuna ithafen ‘Be Fair’ yazılı tişörtler giymişti. beIN Sports ise oyuncuların bu tişörtleri giymesini engellemek için yasal işlem başlatmıştı.

Fenerbahçe’nin internet sitesinde yer alan duyuruda, beIN Sports’un fikri ve sınai haklar mahkemelerinde açtığı dava sonrası ‘sloganın tedbiren durdurulması kararı’nın verildiği hatırlatıldı.

“HAKLI VE MEŞRU TEPKİMİZ SÜRECEK”

Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada “Kulübümüz tarafından, Süper Lig’in 18’inci haftasında 10 Ocak 2021 tarihinde oynanan Karagümrük-Konyaspor maçında, kulübümüze karşı küfürlü tezahüratın canlı yayında ekrana getirilmesi üzerine; beIN Sports’un bir süredir Fenerbahçe aleyhine attığı tamamına karşı bir duruş olarak ‘Be Fair’ (Adil Ol) sloganıyla tepki konulmuştur” denildi.

Karara itiraz üzerine sloganının kullanılmasının durdurulmasına ilişkin verilen tedbir kararının mahkemece kaldırıldığı aktarılan açıklama şöyle devam etti: “Adil ve tarafsız yayıncılık yapmakla yükümlü olan beIN Sports bu ve benzeri haksız ve taraflı eylemlerinden vazgeçmediği sürece, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak haklı ve meşru tepkimizi sürdüreceğimizi taraftarlarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Fenerbahçe, İSKİ’ye dava açtı