Fenerbahçe’den Avrupa’ya buruk veda

Yayın tarihi: 19 Nisan 2024 Cuma 1:07 am - Güncelleme: 19 Nisan 2024 Cuma 9:16 am

Özel Haber: Egehan Erkün

Fenerbahçe, uzatmalara giden UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final maçında Yunan temsilcisi Olympiakos’a penaltılarda elendi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final turu rövanş maçında sahasında Yunanistan temsilcisi Olympiakos’u ağırladı. Sarı lacivertli ekip, deplasmanda 3-2 kaybettiği turun rövanş maçında 1-0 galip geldi. Bu sonuçla maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda da gol sesi çıkmayınca karşılaşma penaltılara kaldı. Sarı lacivertliler, penaltılarda Yunan rakibi Olympiakos’a 3-2 mağlup olunca Avrupa’ya veda etti.

GOL İRFAN’DAN GELDİ

Fenerbahçe, baskılı başladığı maçta golü 11. dakikada buldu. Szymanski’nin pasında İrfan Can Kahveci kaleye iyi bir şut göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Sarı lacivertliler, maç boyunca rakibine karşı üstün bir oyun sergilese de karşılaşmada turu getirecek olan ikinci golü bulamadı. 90 dakika 1-0’lık skorla tamamlanınca maç uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmayınca yarı finale yükselecek takımı penaltı atışları belirledi.

PENALTI ATIŞLARINDA OLYMPIAKOS GÜLDÜ

Fenerbahçe’de Dusan Tadic ilk penaltıdan yararlanamadı. İkinci penaltıda topun başına geçen Mich Batshuayi topu ağlara gönderdi. Üçüncü penaltıda Cengiz Ünder kaleciyi nişanladı ve atıştan yararlanamadı. Djiku dördüncü penaltıyı attı ancak son penaltıda ise Leonardo Bonucci atıştan yararlanamadı. Sarı lacivertli ekibin Hırvat eldiveni Livakovic Olympiakos’un 2 penaltısını kurtardı. Ancak Liva’nın kurtartışları turu getirmeye yetmedi.

Editör notları:

-Fred maçın ilk devresinde alışılmışın dışında bir performans sergiledi. Brezilyalı futbolcunun ilk 45 dakikada top kontrolü ve pas hataları dikkat çekti.

-Sezonun başında Djiku ile Becao iyi bir uyum yakalamıştı ancak art arda sakatlıklar nedeniyle İsmail Kartal bu ikiliyi uzun zamandır aynı anda 11’de görevlendiremiyordu. İlk devrede ve ikinci yarının belli bir bölümünde Becao ile Djiku yine etkisini gösterdi. İki oyuncu hatasız oynadı.

-İsmail Yüksek, turun ilk maçında olduğu gibi yine top çalma ve topu defanstan ileriye taşımada önemli bir rol oynadı. Yüksek, sahada güven veren isimlerden biriydi.

-İrfan Can Kahveci, Szymanski’nin pasında yine jeneriklik bir gole imza attı. Bu sezon üst düzey performans sergileyen Kahveci, maçın kaderini belirleyen ilk kıvılcımı ateşledi.

-Dzeko, ilk devrede yine sık sık sahanın ortasına kadar gelip pas organizasyonlarına katkı sağladı. Golcü oyuncu, ilk devrede gol pozisyonuna giremeyince, skora etki edemedi.

-İkinci yarıda ise Fenerbahçe atakları büyük oranda durdu. Sarı lacivertliler, girdiği pozisyonlardan yararlanamayınca maç uzatmalara gitti.

-İsmail Kartal, Fred’in yerine Zajc’ı oyuna aldı. Brezilyalı oyuncu oyundan alınınca Kartal’a tepki gösterdi.

-İsmail Kartal, rahat turlayacağı maçta kupaya veda etti. Kartal’ın oyuna yaptığı hamleler eleştirilere sebep oldu. Özellikle Fred’i oyundan alıp Zajc’ı sahaya sürmesi tepkilere yol açtı.

-2 penaltıyı kurtaran Livakovic elinden geleni yaptı. Ancak Fenerbahçe’nin 3 penaltı birden kaçırması, tur öncesinde penaltı çalışması yapılıp yapılmadığı konusunda soru işaretlerine yol açtı.

-Fenerbahçe bu sezon Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa’nın ardından Avrupa’da da kupa alma şansını kaybetti. Fenerbahçe’de mücadele edilecek tek kulvar artık Süper Lig.

Kaynak: TELE1