Fenerbahçe’den Aspora’a cevap: Malum mecralara…

Yayın tarihi: 19 Mart 2019 Salı 2:40 pm - Güncelleme: 19 Mart 2019 Salı 3:21 pm

Fenerbahçe Kulübü’nden, bugün spor medyasında yapılan bir habere ilgili sert açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bugün bir medya grubunun gazetesinden ve ardından spor televizyonunu temsil eden sosyal medya hesaplarından, Başkanımız Ali Koç’u ve kulübümüzü hedef gösteren, çirkin ve maksatlı bir haber servis edilmiştir” denildi.

Fenerbahçe Kulübü, a spor’un “350 milyonu batırdı, 300 daha istiyor” haberi üzerine resmi siteden bir açıklama yaptı. Çalık Holding’e ait a spor kanalı hükümete yakınlığıyla biliniyor. Erdoğan’ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Aybayrak da bir dönem Çalık Enerji’de CEO olarak çalışmıştı.

Kulüpten yapılan açıklamada “Malum mecralara cevabımızdır” başlığı kullanıldı.

İşte resmi açıklama:

“Bugün bir medya grubunun gazetesinden ve ardından spor televizyonunu temsil eden sosyal medya hesaplarından, Başkanımız Ali Koç’u ve kulübümüzü hedef gösteren, çirkin ve maksatlı bir haber servis edilmiştir.

Daha önce bu konuya dikkat çekmiş olmamıza rağmen bu mecralar ‘hiç şaşırmadığımız şekilde’ malum yöntem, üslup ve yaklaşımla yayın politikaları ile kulübümüzü ve başkanımızı hedef almaya devam etmektedirler.

Bu manidar yaklaşımın, hiçbir yayın kurum ve kuruluşuna yakışmayacağını söylemek isterdik ancak karşımızda bizi hedef alan bir ‘zihniyet’ bulunmaktadır.

Duyduğumuz rahatsızlığı açıkça ve bir kez daha dile getiriyor; camiamızın birlik-beraberliğinin ve başlatacağımız kaynak yaratma projesinin başarısının, bu yaklaşıma verilecek en güzel cevap olacağına inanıyoruz.”

FENERBAHÇE TARAFTARDAN BÜYÜK ÖFKE

Fenerbahçe taraftarı da Twitter üzerinden a spor’a büyük tepki gösterdi
Batuhan Aydın @batuhanay1907: A spor ve gazetelerinin muhabirleri kulübün kapısından içeri girmemelidir onların anladığı dil bu.

Mahmut Karaahmetoğlu @mkkaraahmetoglu: Atv ve A spor aynı grubun. Atv, yanlı ve yalan yayın yapan ısmarlama haber sunanları ifşa ediyor.(!) A spor yalan haber yapıyor ve kasıtlı Fenerbahçe düşmanlığı sunuyor.

emir hoskeserr @emirakis: A spor ve onun gibi butun yalancı spor basını #FENERBAHÇE stad istemiyoruz

atmaca1907 @dr_zaza_: a spor izleme izlettirme

??Selcuk Selvi @selcuk_selvii: A spor hayırdır size sene başından beridir asılsız yalan haberlerle Fenerbahçe üzerinden prim yapıyorsunuz SABRIMIZ TAŞIYOR !

Uğur Kurtkale @Kurtkale: Yıllardır soyledigimiz; a spor, b spor yada turevleri, dertleri Aziz bey, Ali bey, Aykut yada Ersun hoca, futbolcular yada taraftarlar falan degil ki. Dertleri sadece ve sadece Fenerbahçe. Bu yuzdendir ki ısrarla bizde “SADECE FENERBAHÇE” diyelim diye yırtıyoruz kendimizi!

FURKAN @furkandolass: Bu günden sonra A Spor TV’yi silmeyen Fenerbahçe’li namerttir

Raşit Erkök @ErkokRasit: Fenerbahçe ‘de istedikleriniz olmuyor diye, istediğiniz kişiler yönetmiyor diye ne vızıklıyorsunuz? Sözde A spor

MilanRapaicin @solayagi: Dün RTE’nin Fenerbahçe ile ilgili inanılmaz tuhaf açıklaması, bugün A spor’un kepazeliği… İsimlerin hiçbir önemi yok, Fenerbahçe başkanlık makamı birbiri ile kavga edenlerin dahi ortak hedefi… Haliyle ayrısız gayrısız safları sıklaştırmak zorundayız. Uyanmak zorundayız!

Oğuz Akkuş @oguzakkus35: A Spor’un kapısından içeri giren kim varsa(eski futbolcularımız dahil) kulübe ve tesislere girişi derhal yasaklanmalıdır. başta çok saygıdeğer başkanımız olmak üzere yönetim kurulundan ricamızdır.

ramazan özdemir @OzdemirRamco: Bu haberi ve bu başlığı atan attıran kim ? ALI KOÇ BASKANIMIZLA OMUZ OMUZA .. siz a spor bir daha tv den seyretmeyecegim.

ERDOĞAN ‘GÖNLÜM BAŞAKŞEHİR’DE’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gbir televizon programında üniversite öğrencisinin “Fenerbahçe’nin durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı vermişti: “Fenerbahçe şu son anlarda bir şeyler yapmaya yelteniyor. Tabi Allah kötü birşey yaşatmasın. Ama benim içim rahat. Başakşehir’i ben kurdum. Şampiyonluğa gidiyorlar. Bir taraftan Rize de kurtardı işi. Onun yanında bir de benim mahalle takımı olarak 14-15 yaşında oynadığım Esenler Erokspor da ikinci sırada. Onlar da başarılı gidiyor. Ama bu sezon Başakşehir, Bursaspor gibi şampiyonluğu yakalarsa bu bir devrim olur”

ALİ KOÇ’A KARŞI AZİZ YILDIRIM’I DESTEKLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Koç ile Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlığı için yarışırken de şu ifadeleri kullanmıştı: “Temenni ederim ki Fenerbahçe yeni bir sürece çok daha diri çok daha güçlü ama tecrübenin de hakim olduğu bir yapıyla devam eder.”

Tecrübe vurgusu yaparak 20 yıldır görevde olan Aziz Yıldırım’ı işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En ideali alışılmış olan şey hayırlı olsun demektir. Gönlüm bu noktada ideal bir yönetimin iş başına gelmesidir. Burada tecrübe her zaman çok çok önemli. Temenni ederim ki inşallah bu kongreyle birlikte Fenerbahçe yeni bir sürece çok daha diri çok daha güçlü ama tecrübenin de hakim olduğu bir yapıyla devam eder” ifadelerini kullanmıştı.

Rakibimiz Arnavutluk karıştı: O olduğu sürece gelmem