Fenerbahçe’den AKP’li belediye başkanı hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 23 Nisan 2022 Cumartesi 5:11 pm - Güncelleme: 23 Nisan 2022 Cumartesi 5:16 pm

Trabzon’un AKP’li Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Fenerbahçe’yi Rizespor maçında ‘şike yapmakla’ suçladı. Fenerbahçeli hukukçular Genç hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Fenerbahçe Süper Lig’in 34. haftasında Çaykur Rizespor’u deplasmanda 6-0 mağlup etti. Trabzon’un AKP’li Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç galibiyet üzerinden Fenerbahçe’yi hedef aldı.

Genç, Twitter yaptığı yaptığı paylaşımda Fenerbahçe’yi ‘şike yapmakla’ suçladı ve şu ifadeleri kullandı: “Rize’de tiyatro başladı. Şikeci Fener 2.lik için hakemleri devreye soktu. O kartı ve penaltıyı Fener’in aleyhine ver de heykelini dikelim senin. Çok şükür bütün adaletsiz düzeni yenerek şampiyon oluyoruz. En büyük Trabzonspor. Şampiyon Trabzonspor.”

Ahmet Metin Genç

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK’

Paylaşım sosyal medyada kısa sürede gündem olurken, Fenerbahçe bir açıklama yaparak Genç hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği’nden yapılan açıklamada, “Kişisel sosyal medya hesabından, kulübümüze yönelik “şike iftirasında bulunan” paylaşımlar yapan Ahmet Metin Genç isimli şahıs hakkında; 6222 Sayılı Kanun’un 14. ve 22. maddeleri uyarınca ivedilikle suç duyurusunda bulunulacaktır” denildi.