Fenerbahçe’de teknik direktör çıkmazı! İbre bir kez daha değişti

Yayın tarihi: 25 Nisan 2022 Pazartesi 5:00 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2022 Pazartesi 5:02 pm

Teknik direktör arayışını sürdüren Fenerbahçe’de Joachim Löw öne çıksa da ibre değişti. Sarı-Lacivertliler Löw yerine tecrübeli teknik direktör Jorge Jesus’a yöneldi.

Fenerbahçe’de Vitor Pereira’nın yokluğunu İsmail Kartal ile doldu. Tecrübeli çalıştırıcı önderliğinde Sarı-Lacivertliler 10 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı ve Süper Lig’de 2. sıraya yükseldi.

Arda Güler’e transfer önlemi! İşte Fenerbahçe’nin şartı

Şampiyonlar Ligi kotası için iddiaları konuma gelen Fenerbahçe’de teknik direktör arayışları hız kazandı. Süper Lig’in bitimine 4 hafta kala Sarı-Lacivertlilerde teknik direktör arayışında ibre Joachim Löw’den Jorge Jesus’a döndü.

Hürriyet gazetesinde yer alan haberde Jorge Jesus’un ekibiyle fotoğraf paylaşması ve Ali Koç’un Portekiz’e gitmesinden dolayı tarafların anlaşmaya yakın olduğu yazıldı.

Fenerbahçe neden Jorge Jesus’a yöneldi?

Aynı kaynağa göre Fenerbahçe’nin Jesus’a yönelmesinin 5 nedeni var.

1) Gizli tutuldu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Joachim Löw yerine Jorge Jesus’u istiyordu ve bu hedef en başından itibaren gizli tutuldu. Löw’ün adı öne çıkarılarak Portekizli çalıştırıca “alternatifsiz değilsin” mesajı verildi.

2) Löw yıllardır kulüp takımlarına uzak

15 yıl Almanya Milli Takımı’nı çalıştıran Joachim Löw uzun yıllardır kulüp takımı çalıştırmadı.

3) Karar çıkmadı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Joachim Löw ile dolaylı ve direkt iletişim kursa da Alman teknik direktör net yanıt vermedi.

4) Kupa avcısı Jesus

Avrupa’nın önde gelen teknik direktörlerinden Jorge Jesus kariyerinde 12 takımda 16 kupa kazandı. Portekizli çalıştırıcının 32 yıllık kariyeri kulüp takımlarında geçti.

5) Başarıları Avrupa dışında da devam etti

Benfica ile Portekiz’de kupaları sürklase eden Jorge Jesus, Brezilya ekiplerinden Flamengo ile yerel ve uluslararası kupalar kazandı.

Benfica ile 11 kupa kazanan Jorge Jesus, Flamengo ile Libertadores, Brezilya Ligi ve Brezilya Süper Kupası kazandı. Jesus ayrıca Al-Hilal ile Suudi Arabistan Süper Kupası kazandı.