Fenerbahçe’de Batshuayi yerine ‘tanıdık’ forvet

Yayın tarihi: 1 Şubat 2024 Perşembe 4:52 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2024 Perşembe 4:53 pm

Fenerbahçe, Michy Batshuayi’nin takımdan ayrılması durumunda eski futbolcusu Vedat Muriqi için harekete geçecek.

Fenerbahçe’de Ada’dan ve Suudi Arabistan’dan teklifler alan Michy Batshuayi ile kısa süre içinde yollar ayrılabilir. Belçikalı yıldız ile vedalaşılması durumunda Sarı-Lacivertliler, eski golcüsü Vedat Muriqi için harekete geçecek. Kosovalı golcünün kiralık olarak kadroya katılması planlanıyor.

SELAHATTİN BAKİ GÖRÜŞTÜ

Sabah’ın haberine göre, geçtiğimiz günlerde Çağlar Söyüncü için İspanya’ya giden yönetici Selahattin Baki’nin burada Vedat Muriqi ve Mallorca’yla bir görüşme gerçekleştirdiği de ortaya çıktı. 29 yaşındaki golcü de eski takımı Fenerbahçe’ye dönmek istiyor.

FENERBAHÇE’DE NE YAPMIŞTI?

Sarı-lacivertliler, Muriqi’yi 2019-2020 sezonunun başında 5.6 milyon euro karşılığında Çaykur Rizespor’dan transfer etmişti. Sarı-lacivertli formayla 1 sezon geçiren golcü futbolcu, 17 gol ve 6 asistlik performans sergilemişti. Fenerbahçe, Kosovalı yıldızı sezon sonunda 21 milyon euroya İtalya Serie A ekibi Lazio’ya satmıştı. İtalya’da 1.5 sezon geçiren Vedat Muriqi, 2021-2022 sezonunun devre arasında kiralandığı La Liga takımlardan Mallorca’ya sezon sonunda 8 milyon euro karşılığında bonservisiyle transfer oldu.

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Bu sezon Mallorca ile 15 maça çıkan 29 yaşındaki oyuncu, takımına 4 gol ve 2 asistlik katkı verdi. İspanyol ekibiyle 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan Muriqi’nin güncel piyasa değeri ise 15 milyon euro.

Lazio’dan Vedat Muriqi kararı

Fenerbahçe Emre Mor’u kiraladı! İşte yeni takımı

 

Kaynak: TELE1