Fenerbahçe’de başkanlık seçimi tarihi açıklandı

Yayın tarihi: 24 Nisan 2021 Cumartesi 11:47 am - Güncelleme: 24 Nisan 2021 Cumartesi 2:31 pm

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı salgın nedeniyle online olarak yapıldı. Yönetim Kurulu Üyesi Burak Ç. Kızılhan, başkanlık seçim tarihini 29-30 Mayıs 2021 olarak açıkladı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, aday olup olmayacağına ilişkin, “Şu an net bir şey söylememekle birlikte ihtiyaçlar neyi gerektiriyorsa onu yapacağız” dedi.

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu (YDK) toplantısı koronavirüs tedbirleri kapsamında online olarak başladı. FB TV ve sosyal medya hesaplarından yayınlanan Nisan ayı olağan divan kurulu toplantısını Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük evinden yönetirken, Başkan Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri Ülker Stadı’ndaki 1907 Tribünü’nde sosyal mesafe kuralına uyarak takip etti.

Kulübün tüzüğü gereğince bu toplantıda yapılması gereken Yüksek Divan Kurulu Başkanlık seçimi ise koronavirüs salgını sebebiyle alınan idari kararlar doğrultusunda gelecek yıla ertelenmişti.

VEFA KÜÇÜK: GÖREVİ SÜRDÜRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM

Ramazan ayını tebrik ederek konuşmasına başlayan Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, salgın sebebiyle yaşanan olumsuzluklara değindi. Nisan ayında yapılması gereken Yüksek Divan Kurulu başkanlık seçimini ertelemek zorunda kaldıklarını dile getiren Vefa Küçük, şöyle devam etti:

“3 bin 200 üye sayasından aidatını ödeyen 2 bin 735 yüksek divan kurulundaki arkadaşımızın katılım hakkı olması sebebiyle YDK seçimini yönetimimiz pandemi koşullarından dolayı erteledi. İnşallah normal şartlara döndüğümüzde kulübümüzdeki herşey normale dönecektir. Yüksel Günay’ın vefatıyla birlikte 6’ncı kişi olarak ben 2014 yılından itibaren 7 senedir yüksek divan kurulu başkanlığını şan, şeref ve gururla ifa ettim. Gelecek zaman içinde her şey normale döndükten sonra yapılacak yeni seçimde Allah sağlık verirse yeniden bu görevi sürdürmeyi düşünüyorum.”

SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU

Fenerbahçe’de başkanlık seçim tarihi belli oldu. Sarı-lacivertlilerde 29-30 Mayıs 2021’de seçim yapılacak. Çoğunluk sağlanamadığı halde seçim 5-6 Haziran’da gerçekleştirilecek.

ALİ KOÇ ADAY OLACAK MI?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, haziran ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olup olmayacağı konusunda, “Şu an net bir şey söylememekle birlikte ihtiyaçlar neyi gerektiriyorsa onu yapacağız” dedi.