Fenerbahçe’de Arda Güler defteri kapandı! “Takımda kalmak istemiyor”

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 5:37 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 5:50 pm

Fenerbahçe’de Jorge Jesus’la yolların ayrılmasının ardından takımın başına getirilen İsmail Kartal için imza töreni düzenlendi. Törende, Kulüp Başkanı ve Teknik Direktör İsmail Kartal yeni sezon transferlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ali Koç, durumu merakla takip edilen Arda Güler’in Fenerbahçe’de kalmayacağını açıkladı.

Fenerbahçe, 2022-2023 sezonunda Süper Lig şampiyonluğunu ezeli rakibi Galatasaray’a kaptırmasının ardından Portekizli Teknik Direktör Jorge Jesus’la yolları ayırdı. Jesus’un ayrılığının ardından takımın başına Fenerbahçe’nin eski futbolcusu ve Teknik Direktörü İsmail Kartal getirildi.

İsmail Kartal için bugün Kulüp Başkanı Ali Koç’un da katılımıyla imza töreni gerçekleştirildi. Törenin ardından Ali Koç ile İsmail Kartal, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmza töreninde ilk olarak Başkan Ali Koç açıklama yaptı.  Koç, “Karakteriyle herkesin saygısını kazanmış, Fenerbahçe’nin neferi, camiamızın evladı, yeni teknik direktörümüz İsmail Kartal’ı yeniden aramızda görmekten tüm camia olarak mutluluk duyuyoruz. Son derece heyecanlıyız” ifadelerini kullandı.

“ARDA GÜLER ÖNÜMÜZDEKİ SEZON FENERBAHÇE’DE OLMAYACAK”

Ali Koç, Arda Güler transferine ilişkin şunları söyledi:

“Arda Güler sorusuna çok uzun bir cevap vermeyeceğim. Uzun cevap verecek bir konumda değilim. Milyonlarca taraftar Arda’yı bağrına basmıştır. Sadece Fenerbahçe taraftarı değil, deplasmanlarda da nasıl bir sempati olduğunu biliyoruz. Şu an süreç sonuçlanmadı. Saatler olur, bir iki gün olur ama süreç sonuçlanacak. Ben de detaylı bir şekilde bütün gelişmeleri anlatacağım. Arda’nın bu kadar arzu edilmesi sadece Fenerbahçe ve ailesinin gururu değil Türk futbolunun gururudur. Arda bundan sonraki kariyerine ne yaparsa yapsın Allah en hayırlısını yapsın diyorum. Arda Fenerbahçe’de kalmayacak. Çünkü Fenerbahçe’de kalmak istemiyor.”

Fenerbahçe Zaha için gaza bastı

ALİ KOÇ’TAN TRANSFER AÇIKLAMASI

Koç, takımın transfer politikasına ilişkin şunları söyledi: “Hocamızın ve ekibinin, futbol aklı ve yetkinlikleriyle bizi başarıya ulaştıracağına inanıyoruz. Biz de onlara sonuna kadar destek olacağız. Hocamıza bir liste sunduk. Onun da ekleyeceği birkaç isimle beraber transferlere başlayacağız. Transfer konusunda acele ediyoruz çünkü turnuvalar ülke puanımız düşük olduğu için erken başlıyor. Ama Avrupa’da da transfer sezonu yeni başladı, herkes tok satıcı. Eksisi ve artısıyla bunları test ediyoruz. Hocamıza verebileceğimiz en büyük destek, istediği transferleri sağlayabilmek ve en uygun zemini hazırlayabilmek. Şampiyon olmak için ülkemizde sadece sahada başarılı olmak yetmiyor.”

5 YILDIZLI FORMA AÇIKLAMASI

Koç, 5 yıldızlı forma ile ilgili ise, “Biz 1959 öncesi için yaptığımız başvuru 2 yılı geçti. Biz olumlu veya olumsuz bir harekete geçilmesini istiyoruz. Bir önceki TFF başkanı hiçbir şey yapmadı. Sıfır! Sayın Büyükekşi de yapmadı. Bir sene olduğu için anlayışla karşılıyoruz. Gelecek sezon 5 yıldızlı formamızla sahada olacağız. Logomuzu böyle tescil ettirdik” dedi.

İşte Fenerbahçe’nin yeni sportif direktörü

İSMAİL KARTAL: TRENDİ TAKİP ETMENİZ GEREKİYOR

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un konuşmasının ardından İsmail Kartal önemli açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli teknik adamın sözleri şu şekilde:

‘BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI’

“Geçen sene ayrılık sürecinden sonra divan üyelerimizin önderliğinde bir veda töreni yapıldı. Ayrılmama rağmen bana gösterilen teveccüh beni çok duygulandırdı.”

“Son bir senede ne yaptık? Bir yıldır yardımcılarım yurt dışındaki hocaları yakından takip etti, ben de ülke içindeki hiçbir şeyi kaçırmadan takip ettim. Trendi takip etmeniz gerekiyor. Bu, bizi çok motive etti. Yurt dışına gidip gelen hocalarımız oldu.”

Fenerbahçe sahaya indi! İsmail Kartal: 9 yıl oldu artık bu işe son vermeliyiz

‘BEKLENTİNİN FARKINDAYIM’

“Sorumluluklarımın bilincindeyim. Camiamızın beklentisinin de farkındayım. Biz, bu yola baş koyduk. Vakit, tek yumruk olma vaktidir. Allah’ın izniyle, bu sezon şampiyonuz. Fenerbahçe bizim, Fenerbahçe hepimizin.”

‘FENERBAHÇE HEPİMİZİN’

“Beni göreve layık görev başkanımıza ve yöneticilerimize teşekkür ederim. 9 yıl oldu, şampiyon olmak istiyoruz. Bütün kupalara talip olmak istiyoruz. Fenerbahçe’nin 9 yılda yaşadığı kadar, bugün neyi farklı yapacağımız çok önemli. Camianın beklentisinin farkındayım. Birlik olursak, sezonu en güzel şekilde bitireceğiz. Ekibimle bu yola baş koydum. Bu camia ne kadar güçlü olduğunu tekrar hatırlayacak. Büyük Fenerbahçe taraftarına çağrımdır. Biz takım olarak ateşi yaktık, sıra sizde. Allah’ın izniyle bu sene şampiyonuz. Fenerbahçe bizim, Fenerbahçe hepimizin.”

Fenerbahçe’den 3 Temmuz çıkışı: Milyonlarca taraftarıyla Fenerbahçe yıkılmazdır

‘ÇOK ÖNEMLİ HAMLELERİMİZ OLACAK’

“Çok önemli transfer hamlelerimiz var. Transferin hemen gelmesini isteriz ama olmuyor. Başka kulüpler devreye giriyor. Şimdi bir de Araplar devreye girdi, kolay olmuyor. Kimse merak etmesin, endişelenmesin! Fenerbahçe’ye yakışır oyuncuların transferini başkanımız ve yönetimimiz de istiyor. Birlikte çalışıyoruz. Takıma en iyi katkıları verecek oyuncuların peşindeyiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Çalışmalarımız devam ediyor. Rusya’ya turnuvaya gideceğiz. Turnuva sonrası ayrılacaklar var. Yeni katılacaklar var.”

TRANSFER İSTEDİĞİ BÖLGELERİ AÇIKLADI

“Savunmaya, orta sahaya ve hücum hattına oyuncular alacağız. Yönetim, bana müthiş bir destek veriyor. Takıma faydası olacak oyuncular için yoğunlaşıyoruz. Sadece bir oyuncu değil, B ve C planlarını da yapıyoruz.”

‘ÇOK GÜZEL ORTAMIMIZ VAR’

“Ayrıldığımda çok güzel, samimi bir ortam vardı. Ama tekrar geldim, birkaç gündür çalışıyorum.. Beni tanıyan oyuncularımızda iyi bir enerji var. Tanımayan oyuncular da mutlu, onlar da gelip sürekli benimle konuşuyor. Diyaloglarımızdan çok etkilendiler. Çok güzel bir ortam var”

ALTAY BAYINDIR KALACAK MI?

“Kalecilerimiz devam ediyor. Altay Bayındır’ın sakatlığı geçti. Moral ve motivasyonu yerinde. Bu süreci başkanımızla yakından takip ediyoruz. Gelişmelere göre karar vereceğiz. ‘Altay gitsin! Ya da bir kaleci alalım’ gibi bir durum yok. Süreci takip ediyoruz, buna göre karar vereceğiz. 2014-15’te şampiyonluğu kaybetmedik! Şampiyonluk elimizden alındı! Kurşunlandık! İkinci kez geldiğimizde Fenerbahçe’ye yakışır bir oyunla sezonu güzel şekilde bitirdik. Ancak hep yarım kaldık. Yarım kalan işimizi bu sezon Allah’ın izniyle tamamlayacağız.”

ARDA GÜLER SÖZLERİ

“Arda Güler çok yetenekli, gelişim içerisinde. Yükselen bir trendi var. Arda Güler artık bir figür. Dünyanın en büyük kulüpleri ilgileniyor. Başkanımız ile görüştü. Yurt dışından isteyenler var. Fenerbahçe ve Arda Güler için hayırlısı neyse, o olsun. Başkan ve yöneticilerimiz kararı verir.”

SİSTEMİNİ AÇIKLADI

“Edin Dzeko çok önemli bir kariyer. Fenerbahçe’ye gelmesi, diğer yabancı oyuncu transferlerinde elimizi güçlendirecek. Benim sistemim belli. 4-3-3 ve 4-2-3-1. Ama maç içerisinde bu sistemler değişmez diye bir şey yok. Taktik burada devreye giriyor zaten. Zaman zaman Dzeko tek, zaman zaman çift santrfor oynayabiliriz. 4-3-3 ve 4-2-3-1 oynayacağız. Maçın durumuna göre hamleler değişecek. Çift santrfor da olur, üç forvet de olur. Oyunun durumuna göre bir şey.”

TRANSFER SÜRECİNİ AKTARDI

“Hacca gittim, daha önceden eşimle planlamıştık. Kalbimde Fenerbahçe’ye dönmemle ilgili bir his vardı. Tekrar bu görevin bana geleceğini hissediyordum. Mali Genel Kurul’da başkanımız biraz da beni tarif etti. Ben öyle düşünüyorum, belki yanlış olabilir. Başkanımız aradığında çok heyecanlandım, sabaha kadar uyumadım. Hac’da görevimi tamamladım. Başkanımız uçakla aldırdı. Çok mutluyum. Heyecanımızı, enerjimi takıma yayacağız. Evime henüz gitmedim. Başkanın aramasından çok mutluyum. Hayatımı Fenerbahçe’ye adayan biri olarak, başkanın araması çok mutlu etti. Taraftarın ne istediğini biliyorum. Hücum eden, agresif oynayan, sürekli golü koklayan ve kazanmaya yönelik bir oyunumuz olacak.”

Jorge Jesus Fenerbahçe’nin kasasına 15 milyon Euro koyduracak