Fenerbahçe’de Alper Potuk gerçekleri… ‘Babam kanser tedavisi görüyor’

Yayın tarihi: 5 Şubat 2020 Çarşamba 12:13 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2020 Çarşamba 12:13 pm

Fenerbahçe’de gözden çıkarılan Alper Potuk, TFF’ye bildirilen listede yer almadı. Devre arasında takımdan gönderilmesi planlanan Alper Potuk’un takımda kalması nedeniyle taraftarlar yıldız futbolcuyu adeta topa tutmuştu. Alper Potuk’un neden Fenerbahçe’de kaldığı ve tüm yaşananlar ise ortaya çıktı.

2019-2020 Sezonu Süper Lig ve TFF 1. Lig’de mücadele eden kulüplerin İkinci Transfer Tescil Dönemi sonrası; forma numarası bilgilerini de içeren, Resmi A Takım Oyuncu Listeleri açıklandı.

Fenerbahçe’de gözden çıkarılan Alper Potuk ve sakatlığı bulunan Sadık Çiftpınar TFF’ye bildirilen listede yer almadı.

Lisansı çıkarılan yeni transfer Simon Falette ve İstanbulspor’dan geri çağrılan Allahyar ise A Takım Listesi’ne dahil edildi.

ALPER GÖZDEN ÇIKARILDI

Fenerbahçe’de Alper Potuk’un listeye bildirilmemesinde ilginç bir detay ortaya çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplere listelerinde en fazla 28 futbolcuya yer verme imkanı tanıyor. Sarı-lacivertli takımın TFF’ye bildirdiği listede 27 futbolcu bulunuyor ve listede 1 kişilik yer olmasına rağmen Alper Potuk’un girememesi tamamen gözden çıkarıldığı şeklinde yorumlandı.

‘Tedavisinde onun yanında olmak istiyorum’

Fenerbahçe’de sezon başında sözleşmesinde yüzde 40 indirime giden ve yıllık ücretini 1 milyon 200 bin Euro’ya indiren, o gün övgüler alan Alper Potuk devre arasında başka bir takıma gitmediği için bugün istenmeyen adam ilan edildi. Devre arasında İstanbul dışında başka bir takıma gitmek istemeyen tecrübeli futbolcunun gerekçesi de babasının kanser tedavisi görmesi oldu.

Alper Potuk, Çaykur Rizespor’a gitmesi yönünde yönetim tarafından kendisine yapılan baskıya “Babam İstanbul’da kanser tedavisi görüyor. Tedavisinde onun yanında olmak istiyorum. Babamın bana ihtiyacı var. Bu nedenle İstanbul’dan ayrılmak istemiyorum. Eğer beni istemiyorsanız sözleşmemi feshedebilirsiniz” dedi.

Sabah haberine göre; Sarı-lacivertli yönetim Alper Potuk’un sözleşmesini Beşiktaş ve Galatasaray’a gider endişesiyle fesih edemedi. 28 yaşındaki futbolcunun menajerinin temasa geçtiği Beşiktaş’ın da bedelsiz olarak oyuncunun kadroya katılabileceğini ilettiği belirtildi.

KADRO DIŞI BIRAKILDI

Sivasspor, Çaykur Rizespor ve Ankaragücü’nün tekliflerini bu nedenle geri çeviren Alper Potuk’a son gün Kasımpaşa da teklifte bulundu. Ancak bu kez de süre yeterli olmadı ve Fenerbahçe’de kalan Alper Potuk kadro dışı bırakıldı.

 

Beşiktaş’ta Mircea Lucescu dönemi başlıyor mu?