Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nun yeni başkanı Uğur Dündar oldu

Yayın tarihi: 9 Nisan 2022 Cumartesi 10:00 am - Güncelleme: 9 Nisan 2022 Cumartesi 6:00 pm

Fenerbahçe’de Yüksek Divan Kurulu üyeleri, başkanlık seçimi için bugün sandıkbaşına gitti. Başkan olmak yarışan adaylardan mevcut başkan Vefa Küçük, Sait Yılmaz, Nail Kır ve Uğur Dündar arasında Dündar oy çokluğu ile Yüksek Divan Kurulu Başkanı seçildi.

Fenerbahçe’de merakla beklenen Yüksek Divan Kurulu Başkanı seçiminin sonucu belli oldu. Sarı lacivertli kulüpte 8 yıllık Vefa Küçük dönemi sona erdi ve yeni başkan Uğur Dündar seçildi. Oylamanın sonuçları şöyle:

Uğur Dündar: 824
Vefa Küçük: 799
Nail Kır: 122
Sait Yılmaz: 117

Divan Kurulu öncesi toplam 3.094 kişinin aidatını yatırdığı öğrenildi.

UĞUR DÜNDAR KONUŞMA YAPTI

Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılan Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan Uğur Dündar “160 yılla yargılanırken, ‘Ne şikesi, memleket elden gidiyor’ diyebilen, o zorlu sürecin hiçbir aşamasında yalnız bırakmadığım efsanevi Başkanımız Aziz Yıldırım’ın, Adalet’e Birlikte Fener Yaktığımız, düzenlediği yürüyüşle, imza kampanyalarıyla, diplomasi trafiğiyle sürece büyük katkılar sunan Değerli Başkanımız Ali Koç’un, eski başkanlarımız Tahsin Kaya’nın, Ali Şen’in, Merhum Faruk Ilgaz’ın, Merhum Emin Cankurtaran’ın adayıyım. Ben, ilgisiyle, desteğiyle beni seçim sürecinde yalnız bırakmayan, değişime inanan tüm Fenerbahçelilerin adayıyım” şeklinde konuştu.

“DEĞİŞİME İNANAN FENERBAHÇELİLERİN ADAYIYIM”

Birinin adayı olmadığını ifade eden Uğur Dündar, “160 yılla yargılanırken, “Ne şikesi, memleket elden gidiyor” diyebilen, o zorlu sürecin hiçbir aşamasında yalnız bırakmadığım efsanevi Başkanımız Aziz Yıldırım’ın, Adalet’e Birlikte Fener Yaktığımız, düzenlediği yürüyüşle, imza kampanyalarıyla, diplomasi trafiğiyle sürece büyük katkılar sunan Değerli Başkanımız Ali Koç’un, eski başkanlarımız Tahsin Kaya’nın, Ali Şen’in, Merhum Faruk Ilgaz’ın, Merhum Emin Cankurtaran’ın adayıyım. Ben, ilgisiyle, desteğiyle beni seçim sürecinde yalnız bırakmayan, değişime inanan tüm Fenerbahçelilerin adayıyım” şeklinde konuştu.

“VEFA BEY SOYADI GİBİ KÜÇÜLÜYOR”

Konuşmasında diğer başkan adayları Nail Kır ve Sait Yılmaz’ı sert bir dille eleştiren Dündar, Vefa Küçük’ü ise sert bir dille eleştirdi. Dündar Küçük’e yönelik olarak “Fenerbahçe’nin içerisindeki mevcut fay hatlarından maalesef kendisine çıkar sağlayan, küçük bir azınlık da var. Hatta buna tek kişilik bir ordu da diyebiliriz, baş harfi Vefa Küçük. Öyle ki, beni düelloya davet ediyor, intikam ateşiyle yanıp tutuşuyor. İftiralarda bulunmaktan çekinmiyor, seçim propagandasını direkt olarak benim üzerime kurguluyor. Süreç boyunca kullandığı kelimelere bir bakın: ‘Korkuyor’, ‘Karşıma çıkamaz’, ‘Rövanş’, ‘Hesaplaşma’, ‘Sattı’, ‘Proje’, ‘Kan Davası’, ‘Darbe’, ‘İhanet’ Bunları bana, hepinizin çok yakından tanıdığı Uğur Dündar’a söylüyor ve bu büyük makamı, bu sözcüklerle kirletiyor, küçültüyor! Ve ne yazık ki soyadı gibi küçüldüğünün farkına varmıyor” şeklinde konuştu.

Tepkiler Fenerbahçe’ye geri adım attırdı

VEFA KÜÇÜK’ÜN KONUŞMASI

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan Adayı Vefa Küçük, diğer başkan adayı Uğur Dündar için, “Devamsızlıktan sınıfta kalmış, 20 yıldır burada gözükmemiş kişi beni suçluyor” dedi.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu (YDK) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’nda başkanlığa yeniden aday olan Vefa Küçük, açıklamalarda bulundu.

Uğur Dündar’ın kendisine yönelik eleştirilerine cevap vererek konuşmasına başlayan Vefa Küçük, “Bana ismen zikrederek sataşana onun seviyesine inerek değil, kendi seviyem ve karakter cevabı en son cevap vereceğim. Ben sizlerin oyuyla 2014 yılından beri 8 sene süre zarfında 2 başkanla çalıştım. Önceki başkanımızın listesinde yer alan Mithat Gün’e sevgi ve saygılarımı sunarak onun şahitliğine sığınıyorum. Aziz başkanla çok uyumlu, ona faydalı, önünü açan faaliyetlerini destekledim. Zaman zaman fikir birliği, bazen ayrılıklar oluştu. Fikir birliği ve ayrılığı Fenerbahçe’ye daha iyi değer kazandırmak için olan bir mütalaadır. Ali Koç ile 4 seneden bu yana gayet uyumlu bir şekilde çalıştım. İnşallah 2 sene sonrada kendisiyle çalışmak nasip olur” diye konuştu.

“SİZLER NE YAPTINIZ Kİ BANA HESAP SORUYORSUNUZ”

Fenerbahçe’nin 32 yıllık üyesi olduğunu vurgulayan Vefa Küçük, “Yönetim kurullarında bulundum, Fenerbahçe’ye buradaki binayı yaptırdım hediye ettim, şuradaki havuzu yaptım kulübe armağan ettim. Sizler ne yaptınız ki bana hesap soruyorsunuz. Ben Fenerbahçe’ye bunları yaptım. Her şeyi inkar edebilirsiniz ama eserlerim ortada duruyor, bunu kimse inkar edemez. Ben 2014 yılından beri yaptığım divan kurulu başkanlığımın yanı sıra 6 sene Futbol A.Ş’de bağımsız üye oldum. Kimsenin adamı olmadım, geçmişte de olmadım, gelecekte de olmuyorum. Fenerbahçe’ye 1 dakika dahi zaman ayırmamış, devamsızlıktan sınıfta kalmış, 20 senedir buralarda gözükmemiş, sorumluluğun altına elini uzatmamış kişi gelmiş beni suçluyor. Benim bir yanlışım varsa kabul ediyorum. 4 sene Aziz Yıldırım ile, 4 sene de Ali Koç ile çalışırken onlarla olan mesaimi kimseyle bölüşmedim. Bunları böyle yapsaydım daha iyi miydi? Diğer kulüplerde örnekleri var. İkiye bölünmüşler. Ben bu ikiye bölünmüşlüğü önlemek için gayret ettim” şeklinde konuştu.

“AYNI YOLDA DEVAM EDECEĞİM”

Pandeminin son 1 yıldır görev yapmasına engel olduğunu ifade eden Vefa Küçük, “O görev süresi içerisinde boş durmadım, belli projeler üreterek başkana sundum. Bunlardan bir tanesi kendi aramızda 25 kişilik heyet seçecektik, 5 divan heyetiyle hareket edecektik. Diğer başkan adayları da aynı şeyleri söylüyor. Bu Fenerbahçe’nin iyiliği için yapılmıştır. Önerinin kimden geldiği önemli değildir. Ben bugün karşınızda uyumlu çalıştığım, başkanlarla ihtilaf yapmadığım için bazıları tarafından eleştiriliyorum. Aynı yolda devam edeceğim. Seçildiğim zaman yeniden uyumlu çalışmayı vadediyorum. Nail Kır, Sait Yılmaz ve ben 3’lü devam ederken Fenerbahçe’de sınıfta kalan 4’üncü aday ortaya çıktı. 20 senedir bu arkadaş neredeydi Fenerbahçe’ye ne yaptı. Fenerbahçe’nin neresinden ne tuttu. Ben kendisini TV’ye davet ettim katılmadı. Benimle Vefa Lisesi’nde bir sene arkadaşlığımız oldu. O zamanda herhalde başarısız olduğu için sınıfta kalmış ikinci senesiydi. Bugün de Fenerbahçe’de devamsızlıktan dolayı sınıfta kalmış gelmiş derdimize deva olacak. Günahıyla sevabıyla 32 senedir burada görev yaptım. Bizim bir takım projelerimiz var. Onu bunu yapacağım demektense beni 8 senelik görev süremde yaptıklarımdan memnunsanız bana oy verin, memnun değilseniz istediğiniz delegeye oy verin” dedi.