Fenerbahçe uzatmalarda yıkıldı! Kanarya yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2024 Salı 10:43 pm - Güncelleme: 13 Ağustos 2024 Salı 10:55 pm

Haber: Egehan Erkün

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında sahasında Lille’ı ağırladı. Sarı lacivertli ekip, normal süresi 1-0 biten karşılaşmadan, uzatma devreleri sonucunda 1-1’lik eşitlikle ayrıldı. Bu sonuçla Şampiyonlar Ligi’ne veda eden Kanarya, yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Fenerbahçe, ilk maçını deplasmanda 2-1 kaybettiği Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş karşılaşmasında, sahasında Fransız ekibi Lille’i ağırladı.

Sarı lacivertli ekip, normal süresi 1-0 biten ve uzatmalara giden karşılaşmadan 1-1’lik eşitlikle ayrıldı.

Fenerbahçe maçtaki tek golünü 90+1’de Lille oyuncusu Diakite’nin ters vuruşuyla buldu. Lille ise 118. dakikada VAR’dan kazandığı penaltı ile skoru eşitledi.

LILLE 10 KİŞİ KALDI

Lille oyuncusu Aissa Mandi, maçın 108’inci dakikasında İrfan Can Kahveci’ye sert bir müdahale yaptı. Maçın hakemi Jose Maria Martinez, Mandi’ye kırmızı kart gösterdi. Fransız ekibi, bu pozisyon sonrası maçın geri kalan dakikalarında Fenerbahçe’ye karşı 10 kişi mücadele etti.

HAKEM VAR’A GİTTİ, LILLE LEHİNE PENALTI VERDİ

İspanyol hakem maçın 116’ncı dakikasında yapılan uyarı sonrası VAR’a gitti. Bir önceki pozisyonda Oosterwolde’ye çarpan topu elle müdahale olarak değerlendiren hakem, penaltı noktasını gösterdi. Fransız ekibinde topun başına Jonathan David geçti. David, sol köşeye gönderdiği penaltı vuruşuyla skoru eşitledi.

KANARYA YOLUNA AVRUPA LİGİ’NDE DEVAM EDECEK

Şampiyonlar Ligi’nden elenen Fenerbahçe, bu sonuçla birlikte yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. Sarı lacivertliler, Avrupa Ligi’nde direkt grup aşamasından katılacak.

MOURINHO’DAN FARKLI 11

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, ligde son oynadıkları Adana Demirspor maçının ilk 11’ine göre kadrosunda 1’i zorunlu 3 değişikliğe gitti.

SAKATLIK YAŞAYAN FERDİ KADRODAN ÇIKARILDI

Deneyimli teknik adam, sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılan Ferdi Kadıoğlu’nun yerine Jayden Oosterwolde’yi sahaya sürdü. Mourinho, Bright Osayi-Samuel ile İrfan Can Kahveci’yi ise yedek soyundurdu. 61 yaşındaki çalıştırıcı, bu isimlerin yerine Mert Müldür, Çağlar Söyüncü ve Mert Hakan Yandaş’ı ilk 11’de değerlendirdi.

Mourinho, Lille karşısında kalede Dominik Livakovic’i oynatırken, savunma dörtlüsünü Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku ve Jayden Oosterwolde’den oluşturdu. Orta sahada İsmail Yüksek ile Mert Hakan Yandaş oynarken, hücum hattında Dusan Tadic, Sebastian Szymanski ve Allan Saint-Maximin’e yer aldı. Portekizli hoca, forvette ise yine Edin Dzeko’ya ilk 11’de görevlendirdi.

Fenerbahçe’de İrfan Can Eğribayat, Ertuğrul Çetin, Bright Osayi-Samuel, Rodrigo Becao, Yusuf Akçiçek, Rade Krunic, Bartuğ Elmaz, Miha Zajc, İrfan Can Kahveci, Oğuz Aydın, Youssef En-Nesyri ve Cenk Tosun ise kulübede şans bekledi.

KADIKÖY KAPALI GİŞE

Fenerbahçe  taraftarı, kritik karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi. Kadıköy’de kapalı gişe oynanan karşılaşmada binlerce taraftar stadyumda yerini alarak Lille karşısında takımını destekledi. Tribünlerde, maç öncesinde “Çatışma ne kadar zor olursa olsun, zafer o kadar muhteşem olur. Çatışmamız daha yeni başlıyor” yazılı İngilizce bir pankart açıldı.

 

Fenerbahçe’den altyapıya 4 transfer birden

 

Kaynak: HABER MERKEZİ