Fenerbahçe transfer sezonunda fırtına gibi esti! İşte yeni transferler ve sözleşme detayları

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 10:42 am - Güncelleme: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 10:42 am

Haber: Haber Merkezi

Süper Lig’de yeni sezona hızlı başlamak isteyen Fenerbahçe transfer sezonunda rüzgar gibi esti. Yerli rotasyonunda elini güçlendirmek isteyen Fenerbahçe Levent Mercan, Oğuz Aydın ve Cenk Tosun hamleleri ile transfer sezonuna hızlı giriş yaptı. İlk 11’e de takviye yapan Sarı Lacivertliler Allan Saint-Maximin ve Youssef En-Nesyri transferleri sonrasında süper lig tarihinin değeri en yüksek kadrosu ortaya çıktı.

Süper Lig heyecanı başlıyor. Yeni sezonda şampiyonluk yarışının içinde olmak isteyen 4 büyükler transfer sezonunda fırtına gibi esiyor. Geçen sezonu şampiyon Galatasaray’ın 3 puan gerisinde 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe bu transfer döneminde kadro değerini Süper Lig tarihinin en yüksek seviyeye çıkarttı.

Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe aleyhinde küfürlü tezahürata beden diliyle yanıt verdi

İLK TRANSFER YERLİ ROTASYONUNA

Fenerbahçe yaz transfer dönemini Levent Mercan ile açtı. Fatih Karagümrük’ten 2 milyon euro bonservis bedeli ile transfer edilen Levent Mercan ile 4 yıllık sözleşme imzalandı. 23 yaşında ki sol bek geçtiğimiz sezon 39 maçta forma giyerek 1 gol 5 asist ile oynadı. Mourinho gelmeden önce yapılan transfer UEFA listesinde yer almadı.

GALATASARAY’A ÇALIM

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Galatasaray, Alanyaspor’da sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Oğuz Aydın’la anlaşmanın eşiğinden döndü. Fenerbahçe’nin de radarına giren oyuncu tercihini Sarı Lacivertli takımdan yana kullandı. Fenerbahçe ile 4 yıllık sözleşmeye imza atan 23 yaşındaki kanat oyuncusu için 6 milyon Euro bonservis bedeli ödenecek. Fenerbahçe’den yapılan açıklamada Aydın için ödenecek olan bonservisin taksitlere bölündüğü duyuruldu. 2023-2024 sezonunda 38 maçta 13 gol ve 8 asistle takımına önemli katkılarda bulunan Oğuz Aydın’ın yeni takımında da başarılı bir performans sergilemesi bekleniyor.

TOSUN PAŞA ARTIK FENERBAHÇELİ

Beşiktaş ile sözleşmesi biten Cenk Tosun’un yeni durağı Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşme imzalayan milli golcü geçtiğimiz sezon 47 maçta 11 gol 8 asistlik katkı sağladı. Fenerbahçe 33 yaşındaki golcüyü bonservis ücreti ödemeden renklerine bağladı.

ALLAN SAİNT MAXİMİN’E 8 MİLYON EURO KİRALAMA BEDELİ

Al-Ahli kulübünden kiralık olarak takıma katılan Allan Saint-Maximin 2023-2024 sezonunda 31 maçta forma giyerek 4 gol 10 asistlik katkı sağladı. 27 yaşındaki Fransız kanat oyuncusu için Al-Ahli kulübüne 8 milyon euro kiralama bedeli ödeneceği açıklandı. Oyuncunun maaşını ise Al-Ahli ödeyecek.

EN NESEYRİ MOURİNHO’NUN FAVORİSİ

Fenerbahçe’nin son transferi ise Mourinho’nun golcü transferi listesinde ilk sırada bulunan Youssef En-Nesyri oldu. Mourinho’nun liste başı olması sebebi ile limitleri zorlayan Fenerbahçe, Faslı golcüyü 5 yıllık sözleşme imzalayarak renklerine bağladı. 27 yaşındaki golcü için eski kulübü Sevilla’ya 19.5 milyon euro bonservis bedeli 4 yıl içinde 8 taksit olarak ödeneceği açıklandı. Sevilla’da son sezonunda 41 maçta forma giyen En-Nesyri 20 gol 3 asistlik skor katkısı sağladı.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ