Fenerbahçe transfer bombasını patlattı! İstanbul’a geliyor

Yayın tarihi: 23 Aralık 2019 Pazartesi 4:52 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2019 Pazartesi 4:52 pm

Süper Lig’in 16. haftasında Beşiktaş’ı evinde 3-1 mağlup eden Fenerbahçe, bir yandan şampiyonluk adına önemli bir virajı atlatmanın sevincini yaşarken, bir yandan ara transfer döneminde imzayı attıracağı ilk yıldızı için resmi görüşmelere başladı. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş derbisi oynanırken transfer bombasını patlattı.

Süper Lig’in 23. haftasında Fenerbahçe, evinde ezeli rakibi Beşiktaş’ı 3-1 mağlup etti. On binlerce Fenerbahçe taraftarları, hep bir ağızdan şampiyonluk şarkıları söylerken, sarı laciverliler lider Sivasspor’a bir adım daha yaklaştı. Camiada derbi galibiyeti yankılanırken yönetim, bir yandan coşkuyla galibiyeti kutlarken, bir yandan da taraftarına dev bir transfer müjdesini vermenin hazırlıklarını yapıyordu.

Beşiktaş derbisi öncesi ve sonrasında Fenerbahçe’de özel bir operasyon düzenlendi. Transferde önceliği maliyeti uygun ve bedelsiz isimlere yönelten Kanarya, ara transferde ilk bombasını patlatmaya hazırlanıyor. Ersun Yanal’ın Fenerbahçe yönetimine özel olarak transferi için rapor verdiği yıldız futbolcu, çubuklu formayı giymeye artık bir adım daha yaklaştı.

Bu kez haber, İtalyan medyasından geldi. Hasan Ali Kaldırım’ın uzun süren sakatlığı sonrasında sol bekte Nabil Dirar’ı kullanan Ersun Yanal’ın, bu pozisyonda sıkıntı çektiği biliniyor. Beşiktaş derbisi sonrasında basına yaptığı açıklamada Yanal, bu konuda da dem vurmuş,”Birçok mevkisinde oyuncu olmayan, hatta teknik direktörü olmayan Fenerbahçe galip geldi.” demişti.

Sarı-lacivertli yönetim, bu sözlere kayıtsız kalmadı ve ara transfer için İtalyan devinin yıldızı için resmi pazarlığa başladı. İtalyan gazeteci Nicolò Schira’nın haberine göre Fenerbahçe, Milan’ın İsviçreli yıldızı Ricardo Rodrigeuz’i kadrosuna katmaya çok yaklaştı. Haberin detaylarında aktarılan bilgilere göre Fenerbahçe Şili asıllı İsviçreli sol bek için Milan’a resmi teklifini yaptı. Sarı-laciverlilerin teklifinin kiralık olduğu belirtilirken, İtalyan devinin, oyuncusunu satmak istediği belirtildi.

MİLAN BONSERVİS İSTİYOR

Milan’ın İsviçreli sol beki satmak için Fenerbahçe’den 8-9 milyon euroluk bonservis talep ettiği aktarılırken, sarı-lacivertlilerin bu anlaşmaya yanaşmadığı, görüşmelerini sürdürdüğü ve transferin kısa zaman içerisinde sonlanabileceği yazıldı.

RICARDO RORDRIGUEZ KİMDİR?

25 Ağustos 1992 doğumlu yıldız futbolcu, İsviçre Milil Takımı ile 71 müsabakada forma giyerken, 8 gole imza attı. Futbol kariyerine İsviçre’nin Zürich takımında başlayan Rodriguez, 2011-12 sezonunda Almanya’nın Wolfsburg takımına transfer olmuştu. Burada gösterdiği başarılı futbolla Avrupa’nın devlerini peşinden sürükleyen Rodriguez, yeni rotasını Milan olarak belirledi. Kırmızı-siyahlılar, 2017-18 sonunda yıldız ismi Wolfsburg’dan15 milyon euro bedelle kadrosuna kattı.

Bu sezon İtalyan devinde sol bek pozisyonu için Abel Hernandez ile rekabet içine giren Rodriguez, oynadığı 5 maçta henüz skora katkı sağlamadı ve 388 dakika görev yaptı.

Beşiktaş sonunda isyan etti: Rezillik…