Fenerbahçe taraftarından ‘Ali Koç istifa’ eylemi! Stada yürümek istediler

Yayın tarihi: 28 Eylül 2024 Cumartesi 4:37 pm - Güncelleme: 28 Eylül 2024 Cumartesi 7:02 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Fenerbahçeliler, UTG taraftar grubunun önderliğinde bugün Yoğurtçu Parkı’nda bir araya geldi. Sarı lacivertli taraftarlar, Ali Koç’u istifaya davet etti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde taraftarlar Şükrü Saracoğlu Stadyumu’na yürümek istedi ancak yürüyüşe izin verilmedi.

Fenerbahçe’nin Süper Lig’in 6. haftasında ezeli rakibi Galatasaray’a sahasında 3-1 mağlıup olmasının ardından Fenerbahçe taraftarları yönetime kazan kaldırdı.

Fenerbahçelier, ‘Until The Grave (UTG)’ isimli taraftar grubunun çağrısıyla Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı’nda bir araya gelerek Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç ve yönetimini istifaya davet etti.

Sarı lacivertli taraftarlar, “Ali Koç istifa”, “Taraftar istifa bekliyor”, “İstenmiyorsun Ali Koç” yazılı döviz açtı, yönetim aleyhine tezahüratlar yapıldı.

Polis, protesto öncesinde Kadıköy’de geniş güvenlik önlemi aldı.

Fenerbahçeli taraftarlardan ‘istifa’ yürüyüşü! Tarih belli oldu

“6 YILLIK BAŞARISIZLIK NEDENİYLE YAPTIK BU YÜRÜYÜŞÜ”

UTG taraftar grubu lideri Volkan Yücesan, protesto ile ilgili TELE1’e açıklama yaptı. Yücesan, “Bütün serilerin bozulması, taraftara yapılan zulüm, Fenerbahçe’nin halktan kopması ve burjuva olması nedeniyle yaptık bu yürüyüşü. Yönetimin tavrına göre devam edeceğiz. Takımın mağlubiyeti, galibiyetiyle alakası yok bunun. 6 yıllık başarısızlık nedeniyle yaptık bunu” dedi.

Eylem esnasında bazı taraftarlar Aziz Yıldırım lehine tezahürat yaptı. UTG lideri Volkan Yücesan bu tezahüratlar üzerine “Arkadaşlar, burada Aziz Yıldırım’a bağırırsanız onun adamı oluruz. Biz kimsenin adamı değiliz, biz Fenerbahçeliyiz” uyarısını yaptı.

SERHAT AKIN’A DESTEK

Protesto esnasında, Fenerbahçeli eski futbolcu ve spor yorumcusu Serhat Akın’a da destek verildi. Akın lehine tezahüratlar atıldı ve “Serhat Akın sesimizdir, susturulamaz” yazılı bir döviz açıldı.

POLİS ENGELLEDİ

Fenerbahçeliler, Yoğurtçu Stadyumu’ndaki protestonun ardından Ülker Şükrü Saracoğlu Stadyumu’na yürümek istedi. Ancak polis ekipleri, valiliğin yalnızca basın açıklamasına izin verdiğini belirterek taraftarın stada yürümesini engelledi. UTG lideri Volkan Yücesan’ın uyarılarıyla kalabalık bir süre sonra dağıldı.

Fenerbahçe taraftarları, Kadıköy’de Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un istifasını talep etmek için toplandı. Taraftarlar, “Ali Koç başkan Fenerbahçe perişan” diye slogan attı. Fotoğraf: Egehan Erkün

 

Kaynak: HABER MERKEZİ