Fenerbahçe, Süper Lig’de 3 puanı tek golle aldı

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2024 Cumartesi 11:44 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2024 Cumartesi 11:44 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Fenerbahçe, Süper Lig’in ilk haftasında sahasında ağırladığı Adana Demirspor’u Edin Dzeko’nun golüyle 1-0 mağlup etti.

Fenerbahçe, Süper Lig’de 2024-2025 sezonunun ilk maçında sahasında Adana Demirspor’u ağırladı.

Ülker Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanan karşılaşma, Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Sarı lacivertli ekip maçtaki tek golünü 38 yaşındaki golcüsü Edin Dzeko ile buldu.

Portekizli Teknik Direktör Jose Mourinho, alınan bu sonuçla birlikte ligde yeni sezona üç puanla başladı.

KRUNIC YEDEK KULÜBESİNDE

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, performansı sık sık eleştirilen Rade Krunic’i bu maçta yedek kulübesinde tuttu. Portekizli teknik adam, Fred’in yokluğunda orta sahanın merkezinde İsmail Yüksek ve Szymanski’yi görevlendirdi.

Sol kanatta İrfan Can Kahveci’ye forma veren Mourinho, sağ kanatta yeni transfer Saint-Maximin’e şans verdi. Tadic 10 numarada görev yaparken, Dzeko ise yine forvette forma giydi.

Mourinho, savunma dörtlüsünde ise Osayi Samuel, Alexander Djiku, Jayden Oosterwolde ve Ferdi Kadıoğlu’nu tercih etti.

TARTIŞMALI POZİSYONLAR

Maçın ilk devresinde, Milad Mohammadi’nin Osayi Samuel’in ayağına yaptığı müdahale tartışmalara neden oldu. Fenerbahçeli taraftarlar, müdahale sonucunda oyuncuya kırmızı kart gösterilmesi gerektiğini savunurken, maçın hakemi Atilla Karaoğlan pozisyonla ilgili kırmızı karta başvurmadı.

Öte yandan İrfan Can Kahveci’nin ceza alanı içinde yaptığı ortada Adana Demirspor oyuncusu Gravillon’un koluna çarpan topta, Fenerbahçeli futbolcular penaltı bekledi. Hakem Atilla Karaoğlan, VAR incelemesine gerek duyulmayan pozisyonda oyunun devam etmesini istedi.

MAXIMIN’DEN İLK SÜPER LİG MAÇINDA ASİST

Fenerbahçe formasıyla bugün ilk Süper Lig maçına çıkan Saint-Maximin, maçın 34’üncü dakikasında verdiği pasla Edin Dzeko’yu kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Boşnak golcü, sağ köşeye yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi. Maximin, ilk 11’de başladığı ilk Süper Lig maçında ilk asistini yapmış oldu.

DZEKO KALDIĞI YERDEN DEVAM ETTİ

Fenerbahçe’nin 38 yaşındaki deneyimli golcüsü Edin Dzeko, hazırlık sürecinde ve Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarındaki performansını bu maçta da sürdürdü. Boşnak golcü, Süper Lig’in yeni sezonundaki ilk maçında da fileleri havalandırmayı başardı.

MOURINHO’DAN 5 DEĞİŞİKLİK

Jose Mourinho, maçın 76’ncı dakikasında 3 değişiklik birden yaptı. Portekizli teknik adam, Osayi Samuel’in yerine Mert Müldür’ü, Saint-Maximin’in yerine Bartuğ Elmaz’ı ve Edin Dzeko’nun yerine En Nesyri’yi sahaya sürdü.

Portekizli hoca, 88 ve 89’uncu dakikalarda ise Ferdi’nin yerine Çağlar’ı, İrfan’ın yerine ise Oğuz Aydın’ı oyuna aldı.

Fenerbahçe’nin Sevilla’dan kadrosuna kattığı Youssef En-Nesyri ve Oğuz Aydın da Saint-Maximin gibi bugün ilk lig resmi lig maçına çıktı.

 

Fenerbahçe’den Jose Mourinho’nun mesajına yanıt

 

Kaynak: HABER MERKEZİ