Fenerbahçe Maribor’u 3-1 ile geçti! Turun kapısı Kadıköy’de aralandı

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2023 Perşembe 11:06 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2023 Perşembe 11:09 pm

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu ilk maçında Kadıköy’de konuk ettiği Maribor’u 3-1 ile geçti.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turunda ilk maçında Slovenya’nın Maribor takımı ile karşı karşıya geldi.

Ülker Stadı’ndaki karşılaşmada İngiliz hakem Robert Jones düdük çaldı. Jones’un yardımcılıklarını ise Ian Hussin ile Wade Smith yaptı. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Thomas Bramall’dı.

Temsilcimiz Fenerbahçe bütün maçı rakibi karşısında üstün oynayarak 3-1’lik galibiyete imza attı. Fenerbahçe’nin gollerini 59. dakikada yeni transfer Becao, 62. dakikada İrfan Can Kahveci ve 90+2’de Dusan Tadic kaydetti. Tadic Kadıköy’de ilk defa gol sevinci yaşarken taraftarların da gol sonrası çalan şarkıyla “Tadic on fire” tezahüratı yaptığı duyuldu.

Maribor’un tek golünü ise 72. dakikada Strajnar kaydetti.

Adana Demirspor Avrupa’da tarih yazıyor! Rakibin fişini ilk turda çektiler: 5-1

3. ELEME TURUNA NASIL GELDİLER?

Süper Lig’de geçen sezonu ikinci tamamlayarak UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne katılım hakkı elde eden sarı-lacivertli ekip, organizasyona 2. eleme turundan başladı. Sezona yeni teknik direktörü İsmail Kartal yönetiminde giren Fenerbahçe, bu turda Moldova temsilcisi Zimbru’yu 5-0 ve 4-0’lık skorlarla eledi.

Maribor ise Slovenya Ligi’ni 3. sırada bitirerek 3. numaralı kupaya katılım hakkı aldı. Birinci eleme turunda Malta’nın Birkirkara takımını 1-1 ve 2-1’lik skolarla geçen Maribor, 2. eleme turunda Lüksemburg ekibi Differdange’yi 1-1’in rövanşında uzatmada 4-3 yenerek tur atladı.

Sloven temsilcisi, ülkesinde 2. haftası geride kalan ligde 6 puanla liderlik koltuğunda oturuyor.

Müsabakanın rövanşı, 17 Ağustos Perşembe günü Slovenya’da oynanacak.