Fenerbahçe mağlubiyetle tanıştı! Seriyi Trabzonspor bozdu

Yayın tarihi: 4 Kasım 2023 Cumartesi 9:09 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2023 Cumartesi 9:15 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Fenerbahçe, Süper Lig’in 11’inci haftasında Trabzonspor’u konuk etti. Sarı lacivertli ekip, karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrıldı. Göreve geldiği günden bu yana tüm resmi maçları kazanan İsmail Kartal’ın serisi bu mağlubiyetle bozulmuş oldu. Sarı lacivertli ekip 11’inci hafta sonunda liderliği ezeli rakibi Galatasaray’a kaptırdı.

Süper Lig’in 11’inci haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor Ülker Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Önemli eksiklerle sahaya çıkan sarı lacivertli ekip, rakibi Trabzonspor’a 3-1 mağlup oldu. Bu sonuçla birlikte, Fenerbahçe’nin Trabzonspor’a karşı 26 sezondur evinde namağlup olma serisi bozuldu.

TRİBÜNLERDE ATATÜRK COŞKUSU

Fenerbahçe tribünleri, maç öncesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yer aldığı üç boyutlu bir koreografi hazırladı. Koreografinin yanı sıra statta Atatürk’ün gözlerinin yer aldığı dev bir pankartta açıldı. Tribünler, ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz’ sloganları attı.

SAVUNMADAKİ EKSİKLERİN YERİ DOLMADI

Sarı lacivertli ekibin Teknik Direktörü İsmail Kartal; Djiku, Becao ve Serdar Aziz’in sakatlığında, stoper mevkinde Samet Akaydın ve Jayden Oosterwolde ikilisine görev verdi. Konuk ekip Trabzonspor’un ataklarında bu ikilin çabası yeterli olmadı. Bordo mavili ekibin hücum oyuncusu Onuachu, fizik üstünlüğünü kullanarak ilk golü maçın henüz 10’uncu dakikasında attı. İkinci yarının ilk düdüğüyle birlikte rakip kaleye giden Trabzonspor 46 ve 47’inci dakikada bulduğu gollerle farkı 3’e çıkardı.

FENERBAHÇE 10 KİŞİ KALDI

Maçın 78’inci dakikasında İsmail Yüksek ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

KARTAL’IN GALİBİYET SERİSİ BOZULDU

İsmail Kartal yönetiminde çıktığı 19 resmi maçın tümünü kazanan Fenerbahçe’nin galibiyet serisini Trabzonspor bozdu. Kartal, göreve geldiği günden bu yana ilk mağlubiyetini almış oldu.

PUAN KAYBI LİDERLİKTEN ETTİ

Trabzonspor’a mağlu olan Fenerbahçe, bu sonuçla birlikte liderliği ezeli rakibi Galatasaray’a kaptırdı. Sarı lacivertli ekip 11’inci haftanın sonunda 30 puanla ikinci sırada yer aldı. Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray ise dünkü Kasımpaşa galibiyetinin ardından 31 puanla ligde zirveye oturdu.

TRABZONSPOR 26 SEZON SONRA KAZANDI

Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, 26 sezonun ardından Fenerbahçe deplasmanından galip ayrıldı. Bordo mavili ekip, Saracoğlu’nda çıktığı 26 maçta 15 mağlubiyet 11 beraberlik almıştı. Bugünkü galibiyetle birlikte Fenerbahçe’nin Trabzonspor karşısındaki namağlup serisi de sona errmiş oldu.

TRİBÜNLER TIKLIM TIKLIM

Sarı lacivertli ekibin taraftarları, Trabzonspor derbisinde Ülker Fenerbahçe Şükrü Saracaoğlu Stadyumu’nu doldurdu. Taraftarlar, geriye düşmelerine rağmen 90 dakika boyunca takımlarını destekledi.

Tüm stat coşkuya ortak oldu! Fenerbahçe’den ‘Atatürk’ koreografisi