Fenerbahçe Kasımpaşa’yı 2-1 mağlup etti

Yayın tarihi: 28 Şubat 2022 Pazartesi 6:56 pm - Güncelleme: 28 Şubat 2022 Pazartesi 11:55 pm

Spor Toto Süper Lig’de oynadığı son iki maçtan galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 27’nci haftasında Kasımpaşa’yı 2-1 mağlup etti.

Ziraat Türkiye Kupası’nın ardından UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne de veda eden sarı-lacivertliler, ligde oynadığı son 2 karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı başardı. İlk 11’ine Altay, Min-Jae, Serdar, Szalai, Osayi-Samuel, Crespo, Zajc, İrfan, Rossi, Arda, Berisha ile çıkan Fenerbahçe, deplasmanda da Kasımpaşa’yı 2-1 mağlup ederek sahadan zaferle ayrıldı.

Karşılaşmada -sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Filip Novak, Luiz Gustavo ve Ferdi Kadıoğlu, maçta forma giyemedi. Bu isimlerin yanı sıra bel ağrıları devam eden ve çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Mesut Özil‘in de karşılaşmada yer almadı.

MAÇIN DETAYLARI

KASIMPAŞA: Ertuğrul Taşkıran – Hadergjonaj, Spajic (Dk.90+3 Donk), Tarkan Serbest, Eren Elmalı, Doğucan Haspolat, Eysseric (Dk. 60 Travnik), Hajradinovic, Fall (Dk. 60 Mabil), Ben Ouannes, Umut Bozok (Dk. 60 Muleka)

FENERBAHÇE: Altay Bayındır – Osai-Samuel, Serdar Aziz, Kim, Szalai, Zajc (Dk.90 Valencia), Crespo, İrfan Can Kahveci (Dk.91 Pelkas), Arda Güler (Dk. 66 Mert Hakan Yandaş), Rossi, Berisha (Dk. 66 Serdar Dursun)

GOLLER: Dk.67 Muleka (Kasımpaşa) – Dk. 6 Zajc, Dk.90+1 Szalai (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Eysseric, Eren Elmalı,  Spajic, Donk (Kasımpaşa) – Serdar Dursun (Fenerbahçe)

KIRMIZI KART: Dk.90+7 Mabil (Kasımpaşa)

MAÇ SONRASI AÇIKLAMALAR

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Bütün takım, oynayan oynamayan inanmıştık galibiyete. İnanarak hep birlikte Samandıra’da 2, 3 gün birlikte olduk. Birlikte yapmış olduğumuz antrenman ve toplantılar oldu. Rakibi çok iyi analiz ettik. 2 ve 3-0 yapabilirdik. Rakipte oyuna ağırlığını koydu, bir gol buldu. İkinci yarı yine aynı şekilde rakibin bize karşı üstünlüğü vardı. Bizde golden sonra oyunu dengeleyebilmek için rakip çok fazla üstümüze geldi. Arkada çok boşluklar bıraktılar. Ama bunu hep bir oyunun gidişatına göre bekliyorduk. Oyun berabere ya da geriye düşersek lehimize nasıl çevirebilirdik, planımız vardı. Hemen Serdar, Mert Hakan ve Pelkas’ı oyuna aldık. Sonra Enner Valencia’yı aldık. Arkada bire bir kalıyorlar ve arkada çok boşluklar veriyordu Kasımpaşa. Biz 1-1’den sonra bu hamlelerimize dikkat edersiniz ki 5 tane ceza alanı içi ve etrafında boş oyuncuyu, doğru oyuncuyu topla buluşturabilseydik goller bulup maçı çevirebilirdik. Bu şekilde de kendi lehimize çevirmesini bildik. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Kulübede oynamayan oyuncuların sahadaki arkadaşlarına enerjiyi aktarmaları beni çok mutlu etti. Bugün çok önemli bir şey daha elde ettik. Bu sezon ilk defa böyle bir şey oldu belki de. İki takımda sahada 125 kilometre koştu. Çok önemli ve anlamlı. Türkiye ligi ortalaması 113 kilometreyken bu kadar koşabildik. Kasımpaşa zaten bunu yapabiliyor. Ama bizim onlarla koşuya koşuyla cevap vermemiz çok anlamlı. Maçı ne kadar istediğimizi kazanmak için enerji koyduğumuzun göstergesidir. Her iki takımda da galibiyet lazımdı. Kasımpaşa takımının sıralamadaki yeri insanları aldatmasın. Oyun olarak yukarıları hak ediyor. 10 lig maçında bir Trabzon, bir bize mağlup oldular. Aldığımız galibiyet anlam kazandı. Kasımpaşa’ya bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

“HAKEMLER ADİL DEĞİLDİ”

Basın toplantısında mücadeleyi değerlendiren Kasımpaşa Teknik Sorumlusu Sami Uğurlu, “60-70 dakikalık bölümünde oyunun kontrolü bizdeydi. Çok fazla da pozisyon girdik. Ancak Altay Bayındır çok iyi bir maç çıkardı ve skorun değişmesini engelledi. Fenerbahçe girdiği ilk pozisyonda golü buldu. Maçın genelinde de kaleyi bulan 2 şutları vardı ve 2 golle sonuçlandı. Bizim bir kurgumuz var ve bunu sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Oyuncularımız çok coşkulu ve verdiğimiz görevleri sonuna kadar yerine getiren güçlü oyuncular. Bu kurguyu da sahada rahatça uyguluyorlar. İyi sonuçlar almıştık ancak son 3-4 maçta, zorluk dereceleri yüksek maçlar oynadık. Trabzonspor, ve Konyaspor ile deplasmanda ve Alanyaspor ile Fenerbahçe ile içeride oynadık. Hakemler adil olsaydı bu periyottan daha çok puan alabilirdik. Trabzonspor maçında küfür ettiği için rakip oyuncuyu atabilen bir hakem ve bunu yaptığı için benim oyuncumu atan bir hakem. Ayrıca ‘Benim oyuncumu neden attın’ dediğim için beni de oyundan atan bir hakem vardı. Konyaspor maçında yine verilen kararlar vardı. Bu maç çok keyifliydi, iki takım da istiyordu. Ama son pozisyonda VAR’a çağrılmıyorsa ve kendisi de bu golü verebiliyorsa, çok fazla iyi niyet aramamak gerektiğini düşünüyorum. Şunu net şekilde söyleyebilirim ki, böyle düşünen arkadaşların Kasımpaşa’yı küme düşürmeye gücü yetmez. Kuvvetli bir oyunumuz var. Buralarda olmamamız gerektiğini biliyoruz. Oynadığımız futbolla skoru almak istiyoruz ama skoru tayin edenlerin hakemler olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Kasımpaşa maçının ardından Zorbay Küçük’e sert tepki