Fenerbahçe Hatay’ı da rahat geçti! İsmail Kartal’dan yeni rekor

Yayın tarihi: 22 Ekim 2023 Pazar 9:03 pm - Güncelleme: 22 Ekim 2023 Pazar 9:07 pm

Fenerbahçe, Süper Lig’in 9’uncu haftasında Hatayspor’u sahasında 4-2 mağlup etti. Sarı lacivertli ekip, bu sonuçla ligdeki galibiyet serisini 9’a çıkarırken, puanını da 27’ye yükseltti. Teknik direktör İsmail Kartal, takımının başında çıktığı 17 resmi maçın, 17’sini de kazanarak yeni bir rekora imza attı.

Fenerbahçe, Süper Lig’in 9’uncu haftasında Hatayspor’u konuk etti. Sebastian Szymanski, Osayi Samuel, Edin Dzeko ve İrfan Can Kahveci’nin golleriyle sahadan 4-2 galip ayrılan Sarı Lacivertliler, ligde 9’da 9 yaparak zirvedeki yerini korudu.

“EVİNE HOŞ GELDİN VOLKAN”

Sarı lacivertli ekibin efsane isimlerinden Hatayspor’un Teknik Direktörü Volkan Demirel’i taraftarlar tezahüratlarla karşıladı. Kulüp, sahadaki reklam panolarına “Evine hoş geldin Volkan Demirel” ve “Hatay bizim de şahsi meselemizdir” ifadelerine yer verdi. Maç öncesinde Hatay’da yaşanan deprem nedeniyle saygı duruşunda bulunuldu. Seremonide duygusal anlar yaşandı.

TRİBÜNLERDEN GAZZE MESAJI

Fenerbahçe taraftarı, Hamas ile İsrail arasındaki savaşta sivillerin katledilmesine kayıtsız kalmadı. Taraftar grubu Genç Fenerbahçeliler (GFB) ‘Gazze’deki zulme dur de’ ifadelerinin yer aldığı bir pankart ve Filistin bayrağı açarak İsrail’in savaş suçu işlemesini protesto etti.

Fenerbahçeli taraftarlardan Gazze pankartı

FENERBAHÇE GOL PERDESİNİ ERKEN AÇTI

Fenerbahçe, maçtaki ilk golünü, 6’ncı dakikada Dusan Tadic’in ortasında Sebastian Szymanski’nin ceza sahası içindeki dokunuşuyla buldu.

15’inci dakikada ise sahneye Bright Osayi-Samuel çıktı. Ceza alanında rakip oyuncudan seken topu tamamlayan Samuel farkı 2’ye çıkardı.

Fenerbahçe’de önde baskı sonuç verdi. 39’uncu dakikada kazanılan topu Edin Dzeko tamamladı. Dzeko’nun vuruşunda top ağlarla buluştu. Bu golle fark 3’e çıktı.

İlk yarı Fenerbahçe’nin 3-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Konuk ekip Hatayspor, ilk golünü 55’inci dakikada duran toptan buldu. Ceza alanı önünde kazanılan serbest vuruşu Faouzi Ghoulam gole çevirdi. Hatay ekibi bu golle farkı 2’ye indirdi.

Hatayspor’ın golünü atan Ghoulam’a yanıt gecikmedi. 63’üncü dakikada bu sefer Fenerbahçe’nin kazandığı serbest vuruşu İrfan Can Kahveci gole çevirdi. Sarı lacivertliler bu golle farkı yeniden 3’e çıkardı.

Hatayspor, uzatma dakikalarında Rayane Aabid’in uzaktan şutuyla farkı yeniden 2’ye indirdi: 4-2

Karşılaşma Fenerbahçe’nin 4-2 üstünlüğüyle sona erdi.

İSMAİL KARTAL SERİYİ BOZMADI: 17’DE 17

Sarı lacivertli ekip, bu sonuçla galibiyet serisini sürdürdü. Sarı Kanarya, Teknik Direktör İsmail Kartal yönetimindeki 17 resmi maçta 17 galibiyete ulaştı. Süper Lig’de de seriyi 9’da 9’a çıkaran Fenerbahçe, puanını 27’ye çıkararak zirvede yerini korudu.

Milli ara sonrası Fenerbahçe’de mesai yoğun olacak