Fenerbahçe gol oldu yağdı! İsmail Kartal’ın öğrencileri Avrupa devlerini solladı

Yayın tarihi: 31 Ekim 2023 Salı 10:44 am - Güncelleme: 31 Ekim 2023 Salı 10:45 am

İsmail Kartal yönetiminde bu sezon istikrarlı bir performans sergileyen Fenerbahçe gol yollarındaki başarısıyla dikkat çekiyor. Sarı lacivertli ekip, atılan toplam gol sayısında birçok Avrupa devini solladı.

Fenerbahçe, Jorge Jesus’un ayrılığı sonrası takımın başına getirilen Teknik Direktör İsmail Kartal ile adeta kendini buldu. Sarı lacivertli ekip çıktığı 19 resmi maçta 19’uncu galibiyetini almayı başarırken, gol yollarındaki başarılı performansı da birçok otorite tarafından övgü aldı.

AVRUPA DEVLERİNİ SOLLADI

İsmail Kartal’ın öğrencileri, Almanya BundesLiga devi Bayern Münih hariç, beş büyük ligde mücadele eden ekiplerin hepsinden daha fazla gol attı.

Münih, 34 golle bu kategorinin zirvesinde yer alırken Fenerbahçe 29 golle ikinci sırada bulunuyor.

Fenerbahçe’yi Bundesliga’dan Bayern Leverkusen ve Stuttgart 27’şer golle takip ediyor.

İngiltere’de 26’şar gol atan Aston Villa ve Newcastle United Premier Lig’in en skorer iki takımı olmayı başardı.

La Liga’da sezonun flaş ekibi Girona’yla birlikte Atletico Madrid 25’er kez rakip fileleri havalandırdı. Serie A’nın lideri İnter de bu sezon gol sayısında 25’e ulaştı.

Paris Saint Germain ve Monaco ise 23’er golle Fransa Lig 1’in en üretken iki takımı oldu. Avrupa futbolunun iddialı kulüpleri Real Madrid, Barcelona, Arsenal ve Liverpool bu sezon 23’er gol atabildi.

Şampiyonlar Ligi Kupası’nın son kazananı Manchester City de kaydettiği 22 golle Fenerbahçe’nin gerisinde kaldı.,

Fenerbahçe’ye Becao ve Fred’den kötü haber!