Fenerbahçe geriye düştüğü Rize deplasmanında galibiyeti söküp aldı

Yayın tarihi: 17 Şubat 2024 Cumartesi 9:03 pm - Güncelleme: 17 Şubat 2024 Cumartesi 9:30 pm

Fenerbahçe, Süper Lig’in 26’ncı haftasında Rizespor deplasmanından 3-1’lik galibiyetle döndü. Sarı lacivertli ekip bu sonuçla birlikte puanını 67’ye yükselterek maç fazlasıyla yeniden liderliğe oturdu.

Trendyol Süper Lig’in 26’ncı haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor’a konuk oldu. Sarı lacivertli ekip Çaykur Didi Stadı’nda oynanan karşılaşmadan; Serdar Dursun, Dzeko ve İrfan Can Kahveci’nin golleriyle 3-1 galip ayrıldı.

SERDAR DURSUN GOLLE DÖNDÜ

Ev sahibi ekip Çaykur Rizespor, 27’nci dakikada Minchev’in golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlanırken, sarı lacivertli ekibe ara transfer döneminde dahil olan  Serdar Dursun 48’inci dakikada attığı golle skor tabelasını 1-1’e getirdi. Dursun, ilk maçında attığı golde büyük sevinç yaşadı.

‘KRAL’ SAHNEDE

Fenerbahçe’de 65’inci dakikada bu sefer Dzeko sahneye çıktı. Boşnak golcü, oyuna ikinci yarıda dahil olan Mert Hakan Yandaş’ın pasında topu ağlarla buluşturdu. Dzeko bu golle birlikte Süper Lig’deki gol sayısını 18’e yükselterek gol krallığındaki yerini sağlama aldı.

İRFAN CAN FİŞİ ÇEKTİ

Oyuna ikinci yarıda dahil olan bir başka isim ise İrfan Can Kahveci oldu. Kahveci, uzatma dakikalarında Tadic’in pasında ceza alanı içinde çektiği şutla fileleri havalandırdı.

Karşılaşma bu golün ardından Fenerbahçe’nin 3-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Sarı lacivertliler, önümüzdeki hafta sahasında Kasımpaşa’yı ağırlayacak.

ZEMİN TARTIŞMALARI

Maç öncesinde Rize’de etkili olan yoğun yağış nedeniyle sahanın bazı bölümlerinde su birikintileri oluşurken, zeminde bozulmalar olduğu görüldü. Maçın hakemi Arda Kardeşler ve yardımcıları sahada yaptığı incelemenin ardından maçın oynanabileceğine karar verdi.

Çaykur Didi Stadyumu’nda zemin (Fotoğraflar: AA)

İsmail Kartal, maçtan önce yaptığı açıklamada, zemine tepki göstererek “Bu şartlarda nasıl futbol oynayacağız” dedi.

Kartal, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, “Arkadaşlarım sahayı kontrol ettiler ve sporcu sağlığı için çok da elverişli bir ortam olmadığını söylediler. Bu şartlarda nasıl Futbol oynayacağız? İçeride oyuncularımızla konuşup, tekrar bir plan yapacağız. Maç oynanacak mı, oynayabilecek miyiz, buralar bir soru işareti. Oynanmasına karar verilirse de biz de elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE’DEN MAÇ SONU ZEMİN GÖNDERMESİ

Fenerbahçe, resmi sosyal medya hesabında galibiyet paylaşımı sahanın zeminin yer aldığı bir fotoğrafla yaptı.

Paylaşımda, “Rizeden 3 puanla ayrılıyoruz” ifadesine yer verildi.

Rizespor-Fenerbahçe maçı ertelenecek mi? Yağış ve zeminle ilgili son karar verildi

 

 

 

Kaynak: TELE1