Fenerbahçe evinde ağır yaralı!

Yayın tarihi: 11 Şubat 2024 Pazar 9:09 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2024 Çarşamba 8:13 am

Özel Haber: Egehan Erkün

Fenerbahçe, Süper Lig’in 25’inci haftasında Corendon Alanyaspor’u konuk etti. Sarı lacivertli ekip ilk yarısında 1-0 geriye düştüğü maçtan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Sarı lacivertli ekip, bu sonuçla birlikte liderliği ezeli rakibi Galatasaray’a kaptırdı.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 25’inci haftasında Corendon Alanyaspor’u sahasında ağırladı. Sarı lacivertli ekip ilk yarıda 1-0 geriye düştüğü maçta öne geçse maçtan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Maçta 2 puan bırakan sarı lacivertli ekip, liderliği ezeli rakibi Galatasaray’a kaptırdı.

FENERBAHÇE’DE 5 EKSİK

Sarı lacivertli ekip, karşılaşmaya 5 eksikle çıktı. Sakatlığı henüz atlatamayan Fred ve Joshua King ile Nijerya Milli Takımı’yla Afrika Uluslar Kupası’nda finale yükselen Bright Osayi-Samuel kadroda yer almadı. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, bu isimlerin yanı sıra maç eksikliği bulunan Rodrigo Becao ile yeni transfer Serdar Dursun’a da kadroya yer vermedi. King’in yokluğunda İngiliz kanat oyuncusu Ryan Kent kadroda kendine yer buldu.

KADIKÖY KAPALI GİŞE

Galatasaray’ın galip geldiği haftada Fenerbahçe için kritik önem taşıyan karşılaşmanın biletleri günler öncesinde tükendi. Kapalı gişe oynanan karşılaşmada taraftarlar kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu.

GOL PERDESİNİ ALANYASPOR AÇTI

Konuk ekip Alanyaspor, maçta gol perdesini açan ekip oldu. Loide Augusto 12’nci dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda gol bulamayan sarı lacivertli ekip, ikinci yarının ilk dakikalarında kazandığı penaltıyı Tadic ile gole çevirdi.

FENERBAHÇE ÖNE GEÇTİ

Maçın 59’uncu dakikasında ise sahneye Edin Dzeko çıktı. Süper Lig Gol Krallığı’nda zirvede yer alan golcü, Mert Müldür’ün ortasında kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu. Dzeko, 5 maçın ardından bu golle birlikte yeniden ağları sarstı.

AUGUSTO’DAN BİR GOL DAHA

Dzeko’nun golüne konuk ekipten yanıt gecikmedi. Maçta ilk golü atan Augusto, 63’üncü dakikada bu sefer de ceza alanı dışından yaptığı şık vuruşla bir kez daha ağları sarstı: 2-2. Alanyaspor bu golle skoru eşitledi.

ERTUĞRUL KARİYER MAÇINI OYNADI

Daha önce Fenerbahçe’de forma giyen Corendon Alanyaspor’un kalecisi Ertuğrul Taşkıran, yaptığı kurtarışlarla yıldızlaştı. Sarı lacivertli ekibin birçok pozisyonunda kritik kurtarışlar yapan Taşkıran, maçını kaderini belirleyen futbolculardan biri oldu. Taşkıran, bunun yanı sıra maç içinde yavaş hareket ettiği gerekçesiyle Fenerbahçe taraftarlarından yoğun tepki aldı.

FENERBAHÇE LİDERLİĞİ KAPTIRDI

Sarı lacivertli ekip ilerleyen dakikalarda yoğun ataklarına rağmen golü bulamadı. İsmail Kartal’ın öğrencileri, 90 dakikanın sonunda sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı. Maçta 2 puan bırakan Fenerbahçe, liderliği uzun bir aradan sonra ezeli rakibi Galatasaray’a kaptırdı.

Editör Notları:

-Fenerbahçe’de artık her maç erken final niteliğinde. Galatasaray’ın 3 puanla tamamladığı haftada kritik bir önem kazanan Alanyaspor maçında Fenerbahçe taraftarı stadı hıncahınç doldurdu. Derbi maçı gibi bir hava vardı. Sarı lacivertli taraftarların bu desteği, Fenerbahçeli futbolcuların iç sahadaki maçlarını daha üstün bir şekilde oynamamalarını sağlıyor.

-Karşılaşmada ilk gol Fenerbahçe’de bireysel hatayla birlikte geldi. Maça üstün başlayan ve ataklarla rakibi bunaltan Fenerbahçe olmasına rağmen konuk ekip bulduğu ilk fırsatı değerlendirerek ağları sarstı. Sarı lacivertli ekipte Çağlar ve Djiku ikilisi güven veren bir oyun oynasa da zaman zaman taraftarı endişelendirdi. Öte yandan Ferdi Kadıoğlu’nun bu maçta savunmada biraz eksik olduğu görüldü.

-Mert Müldür hem savunma anlamında hem de hücumda iyi bir maç çıkardı. Müldür, maçta Dzeko’ya bir de asist yaparak maçın kilit isimlerinden biri oldu.

-İsmail Kartal’ın bu maçta da 11’de şans verdiği Cengiz Ünder, ikinci yarıda yerini İrfan Can Kahveci’ye bıraktı. Ünder istekli görünse de maçta skora etki edemedi.

-Tadic maçta sahanın en hırslı oyuncularından biriydi. 1-0 geriye düştükten sonra daha fazla efor sarf eden deneyimli yıldız, takım arkadaşlarına sık sık telkinlerde bulunarak önde preste takımın dinamosu oldu. Sırp oyuncu, efektif oyunuyla Fenerbahçe’nin hücum organizasyonlarında en önemli oyuncularından biri oldu.

-5 maçtır gol atamayan Dzeko bugün bulduğu golle moral depoladı. Boşnak golcü, bu golle birlikte ligdeki gol sayısını 17’ye yükselterek yarıştaki yerini korudu.

-Sarı lacivertli ekip, maç içinde bulduğu pozisyonlarda bir türlü şeytanın bacağını kıramadı. Alanyaspor kalecisi Ertuğrul Taşkıran, yaptığı kurtarışlarla maça damgasını vurdu. 34 yaşındaki eldiven, maçın kaderini belirledi.

-Fred’in yokluğunda Krunic ile birlikte orta sahanın merkezinde yer alan İsmail Yüksek, maçta iyi performans sergileyemedi. Yüksek, maç içinde çok sayıda pas hatası yaparken, savunma ile hücum arasındaki geçişte etkili bir performans sergileyemedi. Yüksek maçta yüzde 76 pas isabetiyle oynadı.

-Bu sonuçla birlikte ligdeki zirveyi Galatasaray’a kaptıran Fenerbahçe, psikolojik üstünlüğü de ezeli rakibine verdi. Sarı lacivertliler, 25’inci hafta sonunda zirvenin 2 puan gerisinde yer aldı.

Ara transferin en hareketli takımı Fenerbahçe oldu

Kaynak: TELE1