Fenerbahçe deplasmanda Konya’yı rahat geçti

Yayın tarihi: 8 Mart 2021 Pazartesi 9:31 pm - Güncelleme: 8 Mart 2021 Pazartesi 10:44 pm

Fenerbahçe Süper Lig’in 29. haftasında deplasmanda karşılaştığı Konyaspor’u 3-0 mağlup etti.

Bu sezon deplasmanda harika bir grafik çizen Fenerbahçe, zorlu Konyaspor randevusunda sürprize izin vermedi. Şampiyonluk yolundaki rakibi Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada mutlak 3 puan arayan Fenerbahçe, 4 maçtır kaybetmeyen Konyaspor’u devirmeyi başardı.

Geçtiğimiz hafta Antalyaspor ile 1-1 berabere kalarak 2 puan kaybeden sarı lacivertliler Lider Beşiktaş ile puan farkını korumak için çıktığı Konyaspor deplasmanında rahat kazandı.

PELKAS’TA BİR PROBLEM GÖRÜNMÜYOR

Takım Doktoru Burak Kunduracıoğlu, Skubic ile çarpışarak sakatlanan ve ambulans ile hastaneye kaldırılan Pelkas hakkında yaptığı açıklamada,“Pelkas gögsüne çok ciddi bir darbe alıyor, aldığı darbeyle şuurunu kaybetmişti, dilini ısırmıştı. Hafif bir kanaması vardı ağzından gelen. Şuuru geldikten sonra göğsünde ağrıları vardı, bir an önce ambulansa aldık, damar yolunu açtık, hastaneye getirdik. Beyin, boyun ve akciğer tomogrofisini çektik. Pelkas’ta herhangi patolojik bir şey görünmüyor ama kontrol altında olması gerekiyor. İstanbul’a seyahat edeceğiz ve sonra tekrar hastane ortamına geçeceğiz. Takımla dönecek. Radyolojik olarak bir problemi görünmüyor.” ifadelerini kullandı.

DEPLASMANDA 35 PUANA ULAŞTI

Fenerbahçe 14 deplasman maçında 35 puana ulaştı ve ilk 14 deplasman maçları itibariyle en iyi performansını sergiledi. 3-0 sona eren mücadelede gol perdesi 28’inci dakikada Szalai ile açıldı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda savunmadan seken topla buluşan Mert Hakan, topu bir kez daha ceza sahasına doldurdu. Gökhan topu kale sahasına indirdi. Bomboş durumda topla buluşan Szalai topu ağlara gönderdi.

Fenerbahçe 31’inci dakikada Osayi-Samuel ile Konya’da farkı 2’ye çıkardı. Pelkas’ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Osayi-Samuel, ceza sahasına sokuldu. Kaleci ile karşı karşıya pozisyonda yerden uzak direk dibine şık bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

Maçın kritik anlarında Altay Bayındır’ın kurtarışlarıyla sahne aldığı ikinci yarıda da etkili oyununu sürdüren Kanarya 90’da Serdar Aziz ile noktayı koydu. Kullanılan köşe vuruşunda Konyaspor kalecisi Sehic topu elinden kaçırdı. Pozisyonu iyi takip eden Serdar Aziz farkı 3’e çıkardı ve maçın sonucunu belirledi: 3-0.

Bu sonucun ardından puanını 58’e çıkaran Fenerbahçe, Galatasaray ile puanlarını eşitledi. Sarı lacivertliler 60 puandaki lider Beşiktaş ile puan farkını 2’ye indirdi. İttifak Holding Konyaspor ise 32 puanda kaldı.