Fenerbahçe CEV Şampiyonlar Ligi’nde tur kapısını araladı

Yayın tarihi: 6 Nisan 2023 Perşembe 9:09 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2023 Perşembe 9:26 pm

CEV Şampiyonlar Ligi yarı finalinde  VakıfBank ile Fenerbahçe Opet final için karşı karşıya geldi. Türk takımlarının birinin finale kalması şimdiden garanti olan yarı final eşleşmesinin ilk ayağını Sarı-Lacivertliler 3-0 kazandı. Sarı lacivertli ekip, turun kapısını sonuna kadar araladı.

Üç Türk takımının tarihte ilk kez yarı final oynadığı Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe ile Vakıfbank’ın eşleştiği serinin 1. maçı bugün oynandı. Türk takımlarının birinin finale kalması şimdiden garanti olan yarı final eşleşmesinde Sarı Melekler, son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Vakıfbank karşısında geçen yılın rövanşını almaya çalıştı. 2022’deki yarı finalde Fenerbahçe altın setle Vakıfbank’a elenmişti.

Fanatik’in haberine gçre; Sarı-Lacivertliler, bugün de Vakıfbank’a çok ciddi bir üstünlük kurdu. İlk seti 25-10, ikinci seti 25-23 ve son seti de 25-20 kazanan Fenerbahçe 13 Nisan’da Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanacak rövanş öncesinde finalin kapısını sonuna kadar araladı.

LİGDE DURUM

Misli.com Sultanlar Ligi’nde bu sezon ilk yarıdaki maçı Sarı-Siyahlılar 3-1 kazanmış, Vargas’ın takıma katılmasıyla ivme yakalayan Kanarya da 2. yarıda evinde oynanan karşılaşmadan set vermeden galip ayrılmıştı.

Hatırlanacağı üzere dün de bir diğer temsilcimiz Eczacıbaşı Dynavit, Novara ile karşılaşmış ve 3-2 kaybetmişti.

VakıfBank 0-1 Fenerbahçe Opet

İlk set sonucu: VakıfBank 10-25 Fenerbahçe Opet

İkinci set sonucu: VakıfBank 23-25 Fenerbahçe Opet

Üçüncü set sonucu: VakıfBank 23-25 Fenerbahçe Opet