Fenerbahçe Başakşehir’i tek golle geçti, liderliğe oturdu

Yayın tarihi: 22 Ekim 2022 Cumartesi 10:16 pm - Güncelleme: 22 Ekim 2022 Cumartesi 10:16 pm

Fenerbahçe, sahasında ağırladığı Medipol Başakşehir’i Diego Rossi’nin golüyle 1-0 mağlup etti. Sarı Lacivertli ekip bu sonuçla birlikte Süper Lig’de liderlik koltuğuna oturdu.

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir Ülker Stadyumu’nda karşılaştı. Sarı Lacivertli ekip, 84’üncü dakikada Diego Rossi’nin attığı golle mücadeleyi 1-0 kazanarak puanını 23’e yükseltip liderlik koltuğuna oturdu.

JESUS’TAN 74’TE 3 DEĞİŞİKLİK

Fazla gol pozisyonunun olmadığı maçta Fenerbahçe, Teknik Direktörü Jorge Jesus’un 74. dakikada yaptığı üç değişiklik sonrası Başakşehir üzerindeki baskısını artırdı. Batshuayi, İrfan Can Kahveci, Enner Valencia oyundan alan Jorge Jesus, Diego Rossi, Emre Mor ve Joao Pedro oyuna sürdü.

JESUS DEĞİŞİKLİĞİ YAPTI, TAKIM 10 DAKİKA SONRA GOLÜ BULDU

Bu değişikliklerin ardından Başakşehir’i sahasından çıkartmayan ve üst üste ataklarla rakip takımı zorlayan Fenerbahçe, 84. dakikada Rossi ile golü buldu. Willian Arao’nun pasında topla buluşan Rossi ceza sahası yayında sağ ayağı ile şık bir plase vuruşu ile topu ağlarla buluşturdu.

SERİ 10 MAÇA ÇIKTI

Fenerbahçe böylece ligde yenilmezlik serisini 6, resmi karşılaşmalarda ise 10 maça çıkardı. Sarı-lacivertli ekip ligde son 5 maçında 5 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

Son yenilgisini Arabam.com Konyaspor karşısında alan Fenerbahçe, daha sonra ligde 6, UEFA Avrupa Ligi’nde ise 4 maçta rakiplerine galibiyet şansı vermedi. Sarı-lacivertliler bu maçlarda 8 galibiyet alırken, sadece Fransa’da Rennes ve ligde Beşiktaş deplasmanlarında berabere kaldı.

Jorge Jesus: Aynı anlayışla sahaya çıkacağız