Fenerbahçe Adası’ndaki araziye özelleştirme kararı

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2021 Cumartesi 12:53 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2021 Cumartesi 12:53 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Fenerbahçe Adası’ndaki 3 dönümlük arazi özelleştirilecek.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Adası’nda, Kalamış Yelken Kulübü Dr. Asım Macit Eğitim Tesisleri’nin bulunduğu denize sıfır arazinin özelleştirme kapsamına alınmasıyla ilgili karara imza attı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı 3 bin 311 metrekarelik araziyle ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Sözcü’nün haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Kararı’nda, “Arazinin kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri veya birkaçının birlikte uygulanarak özelleştirilmesine karar verilmiştir” denildi.

Fenerbahçe Adası daha önce Marmara Denizi’ne uzanan bir burundu ve ismi de Fenerbahçe Burnu olarak anılıyordu. Ancak Fenerbahçe Yat Limanı’nın inşa edilmesiyle birlikte, karayla olan bağlantısı kesildi ve ada halini aldı.

KALAMIŞ YELKEN KULUBÜ OLARAK KULLANILIYOR

O günden sonra Fenerbahçe Adası ismini alan ada, bir araç ve bir yaya köprüsü olmak üzere, iki köprüyle karaya bağlanmış durumda. Fenerbahçe Adası üzerinde, Fenerbahçe Parkı, Fenerbahçe Feneri ve Fenerbahçe Spor Kulübü Konukevi yer alıyor. Özelleştirme kararı verilen 3 dönümlük arazi ise Kalamış Yelken Kulubü Dr. Asım Macit Eğitim Tesisleri olarak kullanılıyor.

TIKLAYIN – Resmi Gazete yayımlandı