Fenerbahçe’de Abdullah Avcı açıklaması!

Yayın tarihi: 6 Mart 2020 Cuma 4:34 pm - Güncelleme: 6 Mart 2020 Cuma 6:42 pm

Fenerbahçe, tecrübeli çalıştırıcı Ersun Yanal’dan boşalan teknik direktörlük görevi için eski Beşiktaş antrenörü Abdullah Avcı ile anlaşmaya vardığı iddia edilmişti. Fenerbahçe bu iddiaları resmi sitesinden yaptığı açıklamayla yalanladı.

Süper Lig’in 24’üncü haftasında Antalyaspor maçında istifasını yönetime sunan Ersun Yanal’ın görevi Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan Trabzonspor mücadelesi ile son bulmuştu. Sarı-lacivertli ekibin yarın Denizlispor ile oynayacağı mücadelenin ardından Abdullah Avcı ile anlaştıklarını açıklaması bekleniyordu.

Taraflar bu konuda herhangi bir açıklama yapmazken edinilen bilgilere göre anlaşmanın yaklaşık olarak 10 gün önce yapıldığı ve Ersun Yanal’ın ayrılığının beklendiği gelen bilgiler arasındaydı. Denizlispor maçına kulüpteki mevcut antrenörlerin takımı sahaya süreceği ancak yeni hafta ile birlikte Abdullah Avcı’nın açıklanacağı iddia edilmişti.  Öte yandan yeni sezonda Abdullah Avcı’nın teknik heyetine Emre Belözoğlu’nun da katılacağı ileri sürülmüştü.

Fenerbahçe resmi sitesinden yapılan açıklamayla Abdullah Avcı haberlerini yalanladı. İddiaların asılsız ve gerçek dışı olduğu yönetim tarafından açıklandı.

FENERBAHÇE’NİN AÇIKLAMASI

Futbol A Takımımızın, 7 Mart Cumartesi günü sahamızda Yukatel Denizlispor ile oynayacağı Cemil Usta Sezonu 25. hafta müsabakasında, Takımımızın başında antrenörümüz Zeki Murat Göle görev alacaktır. Kendisine bu görevinde camiamızın tecrübeli isimleri destek sağlayacaktır.

Öte yandan kamuoyunda teknik direktörlük konusunda Sayın Abdullah Avcı ile görüştüğümüz ve/veya anlaştığımız yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır.

Başkanımızın veya herhangi bir yöneticimizin, Sayın Avcı ile iddia edildiği üzere ne 2 hafta önce ne de bugünlerde bir teması olmuştur.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Abdullah Avcı’nın menajeri Doğan Ercan bu görüşmenin olduğunu onaylamıştı.

”FENERBAHÇE’YLE GÖRÜŞTÜK”

Galatasaray maçından önce görüştüklerini söyleyen Doğan Ercan, “İki hafta önce Ali Koç’la görüştük. Yönetici ile görüştük ve Galatasaray maçından sonra bakacaklarını söylediler. Şu anda ismi geçiyor ama bir anlaşma yok. Ben Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörünün Abdullah Avcı olacağını düşünüyorum. Galatasaray maçından sonra ben görüşmedim Fenerbahçe yönetimiyle” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’nin sezon sonuna kadar Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel’le devam edeceklerini tahmin ettiğini söyleyen Ercan, “Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel’le sezon sonuna kadar gideceğini düşünüyorum. Başkan da o kadar mücadele etmesine rağmen, gerçekten yaptığı şeylerin karşılığını alamadı” sözlerini kullandı.