Fenerbahçe: 4 Haziran da tıpkı 3 Temmuz gibi tarihe kazındı

Yayın tarihi: 4 Haziran 2021 Cuma 5:53 pm - Güncelleme: 4 Haziran 2021 Cuma 5:54 pm

Fenerbahçe, ‘Futbolda şike kumpası’ davasına ilişkin, “4 Haziran 2021 tarihi de tıpkı 3 Temmuz 2011 gibi tarihe kazındı, Fenerbahçe’nin FETÖ’ye ve onunla olanlara karşı verdiği mücadeleyi kazandığı gün olarak tarihe geçti” açıklamasını yaptı.

FETÖ’nün futbolda şike soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla süren 88 sanığın yargılandığı davada karar verildi. 3 Temmuz 2011’de, Fenerbahçe’nin o dönem başkanı olan Aziz Yıldırım, yöneticileri Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu gibi isimlere kumpas kuranlara binlerce yıl ceza verildi.

Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un ardından Fenerbahçe’den ilk açıklama geldi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan ‘Camiamız Tek Ses: Haklıydık Kazandık…’ başlıklı açıklamada “Fenerbahçemize kumpas kuranların binlerce yıl hapse mahkum olduğu bu tarihi günde, camiamız yek vücut oldu” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Taraftarlarımız, üyelerimiz, Fenerbahçemizin haklılığını sosyal medya hesaplarından haykırırken, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, 9 branşımızın sporcuları, şube sorumluları #HaklıydıkKazandık etiketiyle resmi Twitter hesabımızın paylaştığı fotoğrafla camiamızın omuz omuza verdiğini gösterdi.

10 yıldır süren mücadelenin sonunda Fenerbahçe Spor Kulübü, başkanı, yöneticisi, sporcusu ve taraftarıyla bir bütün olarak Fenerbahçe’nin yıkılmadığı mesajını en güçlü şekilde verdi. 4 Haziran 2021 tarihi de tıpkı 3 Temmuz 2011 gibi tarihe kazındı, Fenerbahçe’nin FETÖ’ye ve onunla olanlara karşı verdiği mücadeleyi kazandığı gün olarak tarihe geçti.”

Öte yandan Fenerbahçe sitesinde yapılan açıklamada kullanılan fotoğraf da Ali Koç ve Aziz Yıldırım’ın olduğu fotoğraf kullanıldı.

TIKLAYIN – ‘Futbolda şike kumpası’ davasında rekor cezalar

TIKLAYIN – Aziz Yıldırım: Bitmedi, kumpasın bir de medya ayağı var