FEMEN’den ‘Bahçeli – Öcalan’ açıklaması: Tedirginiz

Yayın tarihi: 21 Haziran 2019 Cuma 8:41 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2019 Cumartesi 6:20 am

Feminist örgüt FEMEN’in Türkiye şubesi, PKK terör örgütünün elebaşı Öcalan’ın mektubuna ilişkin açıklamada bulunan Devlet Bahçeli’ye Twitter hesabından cevap verdi. FEMEN mesajında, “Bahçeli yakında bizi de savunacak diye tedirginiz.” ifadesini kullandı.

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasının ardından sonrası yenilenmesi kararı alınan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın açıklamaları ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin değerlendirmesi tartışılıyor.

Siyasi içerikli üstsüz eylemleriyle tanınan Ukraynalı feminist örgüt FEMEN’in Türkiye şubesi de tartışmaya bir tweet ile katıldı.

FEMEN, “Devlet Bahçeli yakında bizi de savunacak diye tedirginiz” mesajını paylaştı.

Bahçeli bugün Öcalan’ın açıklamalarına dair değerlendirmesinde, HDP’nin İstanbul seçimlerindeki duruşunu değiştirmemesini eleştirmiş, “PKK’nın siyaset acentesi HDP’nin teröristbaşının uyarısına rağmen marazi ve mahsurlu stratejisinde bir değişikliğe gitmeme iradesi ise 23 Haziran üzerinde oynanan ahlaksız oyunu iyice gözler önüne sermiş olacaktır” ifadelerini kullanmıştı.