Felaketten sağ kurtulan depremzedenin defin işlemi yapılmış

Yayın tarihi: 14 Mart 2023 Salı 10:50 am - Güncelleme: 14 Mart 2023 Salı 10:50 am

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da bulunan Yusuf Ökten, felaketten sağ kurtuldu. Resmi kayıtlara göre ‘ölü’ olarak gözüken Ökten, yaşadığını ispat etmeye çalışıyor.

Hatay’ın Samandağ ilçesinde yaşayan Yusuf Ökten, Kahramanmaraş merkezli depremlerden kurtulmayı başardı. Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre; Yusuf Ökten resmi kayıtlara ‘ölü’ olarak geçti. Ancak, Ökten’in evinde çizik dahi yoktu. İddiaya göre; depremlerde Samandağ’da Ökten soyadında hiç kimse hayatını kaybetmedi. Ökten, depremin üzerinden yaklaşık bir ay geçmesinin ardından resmi kayıtlarda ‘ölü’ olarak göründüğünü öğrendi.

“DEFİN İŞLEMİ BİLE YAPMIŞLAR”

Ökten, şunları anlattı:

“Eczaneden bir ilaç almak için içeri girdim. Kendi kimlik numaramı verdim. Eczanedeki görevli bana ‘Beyefendi siz ölüsünüz’ dedi. Ben şok oldum… Sonra Muğla Ortaca’daki Nüfus Müdürlüğü’ne gittim. Görevli memur da‘Öldürülmüşsünüz’ dedi. Vefat nedeni de deprem yazıyor. ‘E-Devlet’ime giremedim. Sigortam iptal edildi. Babamın e-Devlet’inden giriş yaptım. Çocukları bölümünde benim ölüm tarihim 06 Şubat 2023 görünüyor.

Defin işlemi bile yapmışlar. Meğer bir aydır ölüymüşüm. E-Devlet’im kapalı, hesaplarım kapalı. Yaşadığımı ispatlamak için delil topluyorum şimdi. Nişanlıyım, yakında nikâh kıyacağım ancak bu hata düzeltilmezse nikâh işlemi de olmayacak. Bir fabrikada sigortalı çalışan olarak görünüyordum. Ama sigortam da iptal edilmiş durumda. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyorum.”

Depremde hayatını kaybeden akrabasıyla adaş olan kişi kayıtlarda ‘ölü’ görünüyor