Felaketin ardından futbol takımları bire birer ligden çekiliyor! Beşiktaş’tan TFF’ye çağrı

Yayın tarihi: 11 Şubat 2023 Cumartesi 6:05 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2023 Cumartesi 6:05 pm

Yeni Malatyaspor, Hatayspor ve Gaziantep FK’nin ardından Adanaspor’da binlerce kişinin öldüğü deprem felaketi nedeniyle ligden çekildi. Beşiktaş, ligden çekilme kararı alan takımların sezon boyunca oynadığı ve oynayacağı maçların yok hükmünde kabul edilmesini istedi. 

Türkiye’de binlerce kişinin öldüğü deprem felaketi sebebiyle Süper Lig ekiplerinden Hatayspor ve Gaziantep FK, ligden çekildi. Süper Toto  1. Lig ekiplerinden Adanaspor ve Yeni Malatyaspor da ligden çekilme kararı aldı. Beşiktaş, ligden çekilen takımların maçlarının yok hükmünde kabul edilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) çağrıda bulundu. TFF, Beşiktaş’ın talebini kabul ederse takımlar, gelecek yıl ligde mücadele etmeye devam edebilecek.

Siyah beyazlı kulüp TFF’ye gönderdiği yazıda şunları dile getirdi:

“Söz konusu iki takımla oynanacak maçlar hakkındaki karar, takımların ligden çekileceği açıklamasına dayandırılacaksa ve bu ligden çekilme ile birlikte ligden düşürülme kararı alınmayacaksa, hükmen mağlubiyetin dayanağının hukuken ve fiilen bu olamayacağı açıkça ortadadır. Kulübümüzün ve camiamızın bu iki güzide takımımızın Süper Lig’de kalmaları yönündeki uygulamayı arzuladığını ve desteklediğini bir kez daha belirtiyoruz. Bu nedenle Gaziantep FK ve Hatayspor’un oynamış oldukları bütün maçların yok hükmünde sayılması talebimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Aksi yönde bir karar alınması durumunda haklarımızın ısrarla takipçisi olacağımızı arz ederiz”

 

Galatasaray Volkan Demirel’i davet etti: Seni yanlış tanımışız