Fehmi Koru, yaşadıklarını itiraf etti: Emir yüksek yerden geldi

Yayın tarihi: 20 Şubat 2021 Cumartesi 12:38 am - Güncelleme: 20 Şubat 2021 Cumartesi 9:56 am

Gazeteci yazar Fehmi Koru, yıllardır televizyon kanallarına katılımcı olarak çağrılmadığına dair bir köşe yazısı kaleme aldı. Medya Ombudsman Faruk Bildirici’nin televizyon kanallarında yapılan tartışma kanallarına çıkan kişilerle ilgili yazdığı köşeyi hatırlatan Koru, “emir yüksek yerden geldi, o gün bugündür haber kanallarının hiçbirinden davet almıyorum.” dedi.

“Yazılarıma ara sıra göz atanlar özellikle medya konusuna değinirken benzer bir tespitte bulunduğumu hatırlayacaklardır” diyen Koru, kendi tanıklığını şu satırlarla anlattı:

“Tartışma programlarını izlemekten vazgeçeli hayli zaman olduğu halde, biraz da kendi başıma gelen üzerinde düşünürken, Faruk Bildirici’nin bilimsel yaklaşımla ulaştığı sonuca kendi deneyimimden hareketle ben de varmıştım.

Uzun yıllar bir kanalda günlük yorumlar yaptım, tartışmalı sohbet programları yönettim. Beş yıl öncesine kadar bir kanalın haftalık tartışma programlarının birinde sabit yorumculardandım ve bu sebeple başka kanallardan gelen katılma taleplerini haftada sadece birle sınırlamıştım.

Kendimi sınırlamasaydım her hafta pek çok kanalda arz-ı endam edebileceğim sıklıkta davetler almaktaydım.

Emir yüksek yerden geldi, yazdığım gazetede köşem kapatılırken sabit katılımcısı olduğum haftalık tartışma programından da çıkarıldım.

O gün bugündür haber kanallarının hiçbirinden davet almıyorum.

Daha önce de yazmıştım, yeri geldi tekrarlayayım: Üzerinden bir yıldan fazla süre geçti, kanalların birinden arayan bir konuk sorumlusu tarafından bir programa davet edildim. Davet edene, memnuniyetle katılacağımı, ancak bir yanlışa da kurban gitmek istemediğimi söyledim.

Kapıdan geri çevrilmek yanlışına…

Anlamadığını görünce ne demek istediğimi açtım.

“Bildiğim kadarıyla” dedim, “Kanal yöneticilerinin elinde biri ‘kesinlikle programlara çıkarılmaması gerekenler listesi’, diğeri de ‘mutlaka çağrılması gerekenler listesi’ olmak üzere iki liste var ve benim ismim ilk listede yer alıyor. Gelirsem büyük ihtimalle kapıdan çevrilirim.”

Genç kadın şaşırdı, “Olur mu öyle şey Fehmi bey, sizi programcı bizzat istedi; ben kendisiyle konuşur, size dönerim” dedi.

Ve, bir daha aramadı.

Tek istisna, kapılar bütünüyle yüzüme kapanmadan önce haftalık tartışma programında yer aldığım kanaldan gelen bir davettir.

Davet eden programcıya aynı açıklamayı yapınca, bana, kanalın sözünün üstünde söz olmayan yöneticisinin adını verdi ve davet edilmemi onun bizzat istediğini söyledi.

Son beş yıl içerisinde ana haber kanallarında katıldığım tek program odur. Bir daha aynı kanala çağrılmadığıma göre yeniden uyarılmış olmalılar.”