FBI’a suikast suçlaması: Kanıtlar ortadan kaldırıldı

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2024 Cumartesi 5:11 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2024 Cumartesi 5:11 pm

Cumhuriyetçi milletvekili Higgins, Trump‘a suikast girişimini soruşturan Kongre komisyonuna rapor sunarak FBI‘ın saldırıdan 3 gün sonra suç mahallini temizlediğini 10 gün sonra da saldırgan Crooks’un cesedini yakılmak üzere ailesine verildiğini bildirdi.

ABD başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump’a suikast girişiminin yankıları sürüyor. ABD Kongresi’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi üyesi Clay Higgins, Trump’a suikast girişimindeki güvenlik zafiyetlerini araştırmak üzere kurulan “13 Temmuz Görev Gücü” komisyonuna sunduğu raporda, “rahatsız edici bir olguyu” öğrendiğini söyledi.

“KANITLAR ORTADAN KALDIRILDI”

Miting sırasında 8 el ateş açıp önceki Başkan’ı kulağından yaralamasının yanı sıra bir kişiyi öldürüp iki kişiyi yaraladıktan sonra vurulan 20 yaşındaki suikastçı Thomas Matthew Crooks’un cesedinin FBI tarafından soruşturmanın tamamlanması beklenmeden yakılmak üzere ailesine verildiğini söyleyen Higgins, bunu, “biyolojik kanıtların ortadan kaldırılması ve örtbas çabası” olarak yorumladı.

Artı Gerçek’in haberine göre, eski bir polis yetkilisi olan Cumhuriyetçi milletvekili, komisyona sunduğu raporda, 13 Temmuz’daki mitingin yapıldığı Pensilvanya eyaletinin Butler kentine 5 Ağustos’ta gittiğinde, Crooks’un cesedini görmeyi talep ettiğini aktardı.

FBI’dan ABD’de yaşlıların dolandırılmasına dair dikkat çeken rapor

“KİMSE CESEDİN KAYBOLDUĞUNU BİLMİYORDU”

Butler’daki hiç kimsenin cesedin 23 Temmuz’da şüphelinin ailesine teslim edildiğini bilmediğini, bunun keşfedilmesiyle ortalığın karıştığını ve rahatsız edici bir olgunun ortaya çıktığını söyleyen Higgins, FBI’ın suikast girişiminden sadece 10 gün sonra suikastçının cesedini yakılmak üzere teslim ettiğine dikkat çekti:

“FBI, 13 Temmuz’dan 10 gün sonra cesedi yakılmak üzere teslim etti. 23 Temmuz’da Crooks gitmişti. 5 Ağustos pazartesi gününe kadar, İlçe Adli Tabipliği, kolluk kuvvetleri, Şerif vbg. dahil olmak üzere kimse bunu bilmiyordu. Evet, Butler İlçe Adli Tabibi, teknik olarak ceset üzerinde yasal yetkiye sahipti, ancak Adli Tabip ile konuştum, FBI’ın özel izni olmadan Crooks’un cesedinin yakılmak veya gömülmek üzere asla ailesine verilmeyeceğini söyledi.”

Dün Fox News’a konuşan Higgins, “Raporum kesin gerçeği belirtiyor, yani Adli Tabip’in Crooks’un cesedini yakılmak üzere aileye vermesi, ancak FBI’ın Crooks’un cesedini yakılmak üzere aileye teslimi için özel yetki vermesinden sonra gerçekleşti” diye ısrar etti.

“5 AĞUSTOS İTİBARIYLA ORTADA ADLİ TABİP VE OTOPSİ RAPORLARI YOKTU”

Komisyona sunduğu raporda, adli tabip raporu ve otopsi raporunun 5 Ağustos itibarıyla ortada olmadığını aktaran Cumhuriyetçi milletvekili, her iki raporun da “geç” kaldığını ve 5 Ağustos itibarıyla bir hafta geciktiğini yazdı. Kendisinin Crooks’un cesedini inceleyememesinden ötürü adli tabip raporunun ve otopsi raporunun doğru olup olmadığından asla emin olamayacağını belirtti.

Suikastçının ateş ettiği çatıdan mermi kovanlarını toplayan FBI’ın “herkesi çok şaşırtan” şekilde suç mahallini kan ve biyolojik kanıtlardan temizleyip saldırıdan üç gün sonra açmasını da eleştiren Higgins, FBI’ın Kongre’nin Trump’a suikast girişimini soruşturacağı genel bilgisine rağmen bunu yaptığını vurguladı.

“BİYOLOJİK KANITLARIN TEMİZLENMESİ GÖRÜLMEMİŞ ŞEY”

“13 Temmuz suç mahallini açmanın, herhangi bir sonraki soruşturmanın anında ve yerinde gözlemlerine zarar vereceğini bilmeleri gerekiyordu” diyen Higgins, FBI’ın suç mahallindeki biyolojik kanıtları temizlemesinin “duyulmamış bir şey” olduğunu iddia ederek “Polisler bunu asla yapmaz” dedi.

Trump yine Harris’i hedef aldı: Zekasına saygı duymuyorum

Donald Trump, FBI

Cumhuriyetçi milletvekili Higgins, Trump’a suikast girişimini soruşturan Kongre komisyonuna rapor sunarak FBI’ın saldırıdan 3 gün sonra suç mahallini temizlediğini 10 gün sonra da saldırgan Crooks’un cesedini yakılmak üzere ailesine verildiğini bildirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ