FBI YouTuber Jake Paul’u SWAT timi ile bastı

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2020 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 8 Ağustos 2020 Cumartesi 11:08 am

FBI YouTuber Jake Paul’ün evine baskın yapmadan önce savcılıktan ve mahkemeden gerekli izinleri alarak, tamamen yasal bir arama için evi bastığını açıkladı. Ancak suçlamanın ve şüphenin ne olduğuna dair açıklamaya yapmadı.

FBI YouTuber Jake Paul’un evini otomatik silahlarla bastı. Görgü tanıklarına göre FBI, otomatik silahlı ve tam zırhlı swat ekipleriyle YouTuber’ın evine şok baskın düzenledi. Baskını dışarıdan drone ile izleyen meraklılar, FBI’ın bahçede uzun namlulu silahlar bularak bunları evden çıkardığını da aktardılar.

20 milyon abonesi bulunan Jake Paul, YouTube’da şarkılar söyleyip şakacıklar yaparak gençlerin idolü haline gelmiş 23 yaşında bir YouTuber.

FBI YouTuber

Medyadaki iddiaları göre, Jake Paul’ün Black Lives Matter protestoları sırasında çevredeki dükkanları yağmalayan silahlı gruplar arasında bulunduğu iddia ediliyor. FBI’ın da kameralara yakalanan ünlü ismin peşine düştüğü söyleniyor.

Ayrıca bölge valisi da Covid-19’a rağmen dev villasında sürekli kalabalık “sex ve uyuşturucu partileri” düzenleyen Paul’un salgının yayılmasına karşı alınan önlemlere rivayet etmediği için cezalandırılmasını da istiyor.

Jake Paul, Haziran ayında George Floyd’un öldürüldüğü bölgede çıkan ayaklanmalarda, bölgedeki binaları ateşe veren grupların arasında yakalanmış ve tutuklanmıştı. Ancak doğrudan bir suç işlediğine dair delil bulunmadığı için serbest bırakılmıştı.

Öte yandna ABD’de seçimler yaklaşırken, onlarca milyon genci etkileyebilen YouTuber’ların, Trump’a karşı propaganda yapamaması için de baskı altında tutulduğu iddiaları da dile getiriliyor.

İkinci el otomobil fiyatları artmaya devam ediyor