‘Fazla ekmek yiyor’ bahanesiyle köpeğini öldürdü, bin 33 lira ceza aldı

Yayın tarihi: 19 Ocak 2021 Salı 4:42 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2021 Salı 4:42 pm

Muğla’da yaşayan Cemal D. isimli şahıs, ‘fazla ekmek yiyor’ bahanesiyle sahip olduğu köpeği öldürdü. Cemal D.’ye bin 33 lira para cezası verildi.

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Çiftlik köyünde yaşayan Cemal D., isimli şahıs geçtiğimiz yıl Aydın’daki bir çobandan oğlak karşılığı köpek aldı. Köpeğe ‘Osman’ adını veren Cemal D., çoban köpeğine keçi sürüsünü emanet etti.

3 ay önce keçilerini satan Cemal D., iddiaya göre 4 Ocak günü, köpeğini, günde 5 ekmek yediği için sapana bağlayıp, av tüfeğiyle 2 el ateş ederek, öldürdü.

Yaşananlara tanık olan Cemal D.’nin damadı İsmail Kaplan ise jandarma karakoluna giderek, kayınpederinden şikayetçi oldu. Damat Kaplan, ayrıca Veteriner Hekim Yusuf Kayacık’ı da köye getirip, köpeğin ateşli silahla öldürüldüğünü belgeletti. Jandarma ekipleri ise tutanak tutup, bir örneğini Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne gönderdi.

Jandarma, köpeği öldüren Cemal D.’ye ‘Kabahatler Kanunu’ndan bin 33 lira ceza kesti.

“VAHŞETİN SAVUNULACAK YANI OLAMAZ”

Kayınpederinden şikayetçi olan İsmail Kaplan, şunları söyledi:

“Yaşanan bu vahşetin savunulacak bir yanı olamaz. Bu tek kelimeyle acımasızlık. Gözümün önünde olan böyle bir şeye kayıtsız kalamazdım. Köpek öldürülmeyi gerektirecek bir şey yapmadı. Sürünün yanından ayrılmayan zararsız bir hayvandı”