Fazıl Say’dan İmamoğlu’na, ‘Kaftancıoğlu’ göndermesi

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2022 Cuma 11:15 am - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 Cuma 5:43 pm

Yargıtay tarafından cezaları onanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu‘na bir destek de sanatçı Fazıl Say‘dan geldi. Say Kaftancıoğlu için, “Kılına dokundurtmayız” dedi. Say ayrıca 1 Haziran’da görülecek davası öncesi İmamoğlu için de “Kötü’ye karşı kazanmak için “çirkin”i de yanına alamayacağını ve bunun hepimizde hayal kırıklığı yarattığını, Ekrem İmamoğlu’nun iyi anladığını düşünüyorum. Ona karşı yapılacak hukuksuzca haksızlığın karşısındaysa tabi ki duracağız” dedi

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 5 ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının, 4 yıl, 11 ay, 20 gün olan bölümünü onadı. Kaftancıoğlu’na verilen cezalara tepki gösterenlerin arasına Fazıl Say da katıldı.

Fazıl Say sosyal medya hesabından Kaftancıoğlu’na destek mesajı paylaştı.

Fazıl Say, “Biraz toparlanınca yazacağım. Sevgili Canan’ın kılına dokunamaz kimse. İmamoğlu’nu da böyle saçma ve hukuksuzca alaşağı etmek isteyenlerin de karşısında duracağım. Yedirtmeyiz. Tüm baş sağlığı dileyenlere şükranlarımla. Fazıl” ifadelerini kullandı.

Say ayrıca, “Sevgili Canan’ın yanındayız. Kılına dokundurtmayacağız. Asıl kahramanımız Canan Kaftancıoğlu’dur. Asla yedirtmeyiz.” paylaşımı da yaptı.

İMAMOĞLU MESAJI

Fazıl Say ayrıca 1 Haziran’da görülecek davası öncesi İmamoğlu için de mesaj paylaştı. İmamoğlu’na Nagehan Alçı üzerinden yapılan eleştirileri hatırlatan Say şu ifadeleri kullandı:

“Kötü’ye karşı kazanmak için ‘çirkini’ de yanına alamayacağını ve bunun hepimizde hayal kırıklığı yarattığını, Ekrem İmamoğlu’nun iyi anladığını düşünüyorum. Ona karşı yapılacak hukuksuzca haksızlığın karşısındaysa tabi ki duracağız. Çünkü bu ülkede başta hukuksuzluğa karşıyız!”

Canan Kaftancıoğlu: Şimdi bir kez daha O ve şürekası düşünsün

Fazıl Say’dan babasına: Devrimci Ahmet Say