Fazıl Say: Erken seçim istiyorum!

Yayın tarihi: 19 Kasım 2021 Cuma 2:24 pm - Güncelleme: 19 Kasım 2021 Cuma 2:28 pm

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), 18 Kasım Perşembe günü gerçekleşen toplantının ardından faiz kararını 100 baz puan düşürdüğünü açıkladı. Ülkenin büyük çoğunluğunun tepki gösterdiği karara, ünlü Piyanist Fazıl Say’da sosyal medya hesabından yazı paylaşarak tepki gösterdi.

Fazıl Say sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“30 yıldır ‘turne insanıyım’ şu an Hollanda’dayım. Normal aslında. Ve hayatımda ilk kez, çok farklı hissiyatlardayım fiyatlarla ilgili. ‘Normal bir akşam yemeğini’ geçtim, su bile içsem, Euro fiyatını artık 10’la, 12’yle falan çarpıp, TL olarak görünce boğazımdan geçmiyor kardeşim!” dedi.

“KUSURA BAKMA KARDEŞİM!”

Ünlü piyanist, devamında ise şu ifadeleri kullandı:

“Mesele burada başlıyor, bu krizin büyüklüğü, bu bahsettiğim ‘imkanı olan kesim’ için bile mümkün olan ve ‘normal’ olan; arada bir yurtdışına seyahat, imkan varsa çocuğunu yurtdışında okutma, İş için gittiğin yerde bir ‘normal’ akşam yemeği gibi bütün bunlar yok ve zor artık.

Kusura bakma kardeşim! Ben faizdi şuydu buydu duymak istemiyorum! Ben bu iş düzelsin, memleketim yine iyiye kavuşsun istiyorum. Erken seçim istiyorum, değişim istiyorum, bir yerde ‘yeniden başlanmasını’ istiyorum. Önce toplum için, sonra ailem için. Samimi olarak!” dedi.

18 Kasım Perşembe günü Merkez Bankası’nın kararı sonrası sonrasında TL değer kaybederken, dolar ise 11.70’lere fırlamış, aynı dakikalarda Euro/TL’de de 12.82 seviyeleri görmüştü.

Fazıl Say: AKP devlet değil, yapamıyorsa gidecek!

Fazıl Say: Kılına dokundurtmayacağım