Fazıl Say: Bu iktidarı savunanlara bir çift söz…Burası sizin yeriniz değil

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2021 Salı 10:54 am - Güncelleme: 3 Ağustos 2021 Salı 10:55 am

Ünlü piyanist Fazıl Say, Türkiye’nin birçok il ve noktasında meydana gelen sel felaketine ilişkin paylaşım yaptı. AKP iktidarını eleştiren Say, iktidar savunucularına “Burası sizin yeriniz değil” dedi.

Fazıl Say, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda orman yangınları ve koronavirüs salgını sırasında AKP iktidarının yetersizliğini eleştirdi. Say, AKP savunucularına “Niye hiçliğe, yok olmaya terkettiniz bizi salgın dönemi? Neden??? Üç kuruş için mi?” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Say paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bu iktidarı savunanlara bir çift söz. Bu orman yangınlarda ve tüm bu salgın dönemi hatalarından sonra .. Bence “savunacak” pek de bir şeyiniz yok. Boşuna. “Hala savunuruz” diyorsanız, gelip benim sayfamda hiç boşuna cevap döşenmeyin. Burası sizin yeriniz değil. Olmayacak. Kafamda, hem toplumla hem kendi hayatımla ilgili tek bir soru kaldı onlarla ilgili. “Niye karşınız kardeşim? Doğaya , insana, sanata.. ?? Niye karşısınız? Niye hiçliğe, yok olmaya terkettiniz bizi salgın dönemi? Neden??? Üç kuruş için mi? Bu sorunun yanıtı olmayacak biliyorum..”

Emre Kınay isyan etti: İnsanlar yanıyor, hayvanlar yanıyor, ülke yanıyor farkında değil misiniz?

Fazıl Say isyan etti: Hak arıyorum, kendim için, ülkem için!