Favori Android sürümleri açıklandı

Yayın tarihi: 16 Nisan 2022 Cumartesi 12:00 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2022 Cuma 4:50 pm

Linux tabanlı olarak çalışan ve açık kaynak kodlara sahip işletim sistemi Android birçok akıllı telefonda tercih ediliyor. Popüler android sürümleri ise her marka için kullanımda değil. Bazıları daha çok yeni Android sürümlerini tercih ederken kimileri ise eskilerde kalıyor.

Google Play Store ekibi olarak adlandırılan Uptodown önemli bazı açıklamalara yer verdi. Android sürümlerini gözler önüne seren anketlere göre en fazla kullanılan işletim sistemi Android 11 oldu. Bu işletim sistemi cihazların yüzde 29,5 gibi bir bölümünde kullanılıyor.

Android

En çok tercih edilen Android sürümlere baktığımızda ikinci sırada Android 10 olduğunu görüyoruz. Cihazların yaklaşık olarak yüzde 25,2 gibi bir bölümü bu işletim sistemini tercih ediyor. Onun hemen ardından gelen Android 9.0 ise yüzde 11,5 kullanım oranına sahip.

 

Google tarafından geliştirilen bu işletim sistemleri birçok cihaz tarafından kullanıldı. 2020 yılında tanıtımı henüz yapılan Android 11 sürümünün kullanım oranı yüzde 25,2 seviyesinde. Fakat yeni geliştirilen Android 12 ise sadece yüzde 2,6 oranında kullanılıyor. Aslına bakacak olursak bu Android için pek tercih edilebilir bir durum değil.

 

Akıllı telefon üreticilerinin güncelleme politikalarına baktığımızda Android 12 işletim sistemine uyan çok az modelin olduğunu görüyoruz. Microsoft kendi yeni işletim sistemi olan Windows 11 ile ilgili benzer problemler yaşıyor. Birçok kullanıcı yeni işletim sistemine geçmiyor.

Google, Android cihazlardan veri toplamış olabilecek uygulamaları çekiyor

Eski cihazların kimi gereksinimlere sahip olmaması nedeniyle böyle bir problemin ortaya çıktığı tahmin ediliyor. Fakat amiral gemisi akıllı telefon modellerinin tamamında Android 12 tercih ediliyor.