Faturasını alan yurttaşlar Ensar’a milyonlar akıtan Başkentgaz’ın kapısına dayandı

Yayın tarihi: 20 Şubat 2020 Perşembe 3:28 pm - Güncelleme: 20 Şubat 2020 Perşembe 3:28 pm

Yurttaşlar, cinsel istismar skandallarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’na Kızılay Vakfı üzerinden milyon dolarlar akıttığı ortaya çıkan Başkentgaz’a itiraz etti. Yüksek gelen doğalgaz faturalarına isyan eden yurttaşlar, sabahın erken saatlerinde Başkentgaz’ın önünde bir araya geldi. Başkentgaz’ın fatura soygununun yanına Ensar Vakfı’na aktardığı 8 milyon dolar ve vergi kaçakçılığını eklediğini belirten yurttaşlar, soyguna karşı tüm Ankaralıları itiraz etmeye çağırdı.

Ensar Vakfı’na 8 milyon dolar bağışta bulunan Başkentgaz’a özel yasa çıkarmışlar

İtiraz eyleminde konuşan Devrim Koçak, “Başkentgaz’ın macerasını biliyoruz, nasıl özelleştirildiğini biliyoruz. Ülke AKP iktidarında kamu hizmetlerini ‘ucuza kapatan’ şirketlerin cennetine dönüştürüldü. Başkentgaz gibi şirketler emeğiyle geçinen insanları soyuyorlar, biz bu itirazları bu soyguna karşı yapıyoruz. Soygunu durdurmak için mücadele ediyoruz. Bakmayın şirketin bize getirdiği çaylara, kolaylık sağlamaya çalışmalarına. Çalıştırdırdığı emekçileri burada soğuğa çıkarırlar, onlara bir bardak çay vermezler, fatura soygunu yaptıkları yurttaşlara vermezler ‘kurumsal kimlik’ adı altında bu numaraları yaparlar. Biz bu numaralara tabii ki kanmıyoruz. Soygunu durdurmak için mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

‘Kızılay’ın Ensar’a aktardığı para vergiden düşülemez’

Enerjisa’nın rekor kârlar açıkladığı Türkiye’de, dün bir yurttaş borcu dolayısıyla elektriği ve gazı kesildiği için soba yaktığı evinde ölümden dönmüştü.

Ankara’da yaşanan yangın sonrası emekli yurttaş tedavi için hastaneye kaldırılmıştı.

Ensar, kendini böyle savundu: Para devletimizin gözetiminde transfer edildi!