Faturalar cep yakıyor… Ama elektriğe 3 ay zam yok!

Yayın tarihi: 30 Haziran 2020 Salı 1:31 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2020 Salı 1:31 pm

Pandemi günlerinde kullanımı daha da artarak yurttaşın ödemekte zorlandığı elektrik faturalarına 3 ay boyunca zam yapılmayacağı açıklandı. Doğalgazda ise konut hariç yüzde 12.5’e varan indirim yapıldı.

NTV’nin aktardığı habere göre, elektrik fiyatları 3 ay artmayacak.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) ise sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgaz fiyatında yüzde 9.7 ile 12.5 arasında indirim yaptı.

Doğalgazdan elektrik üreten santrallere satılan gazın fiyatında ise yüzde 12.5 indirim uygulandı ve böylece bin metreküp gazın fiyatı 1400 lira oldu. Sanayi ve ticarethane abonelerine de yüzde 9.8 indirim yapıldı ve bin metreküp gazın fiyatı 1400 lira olarak belirlendi.

KONUTTA İNDİRİM YOK

2020 Yılı Temmuz Ayı Doğal Gaz Toptan Satış Fiyat Tarifesi’ne göre, konutlarda kullanılan doğalgazın fiyatında değişikliğe gidilmedi.

Konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Dönmez paylaşımında “BOTAŞ’tan sanayicimizin kullandığı doğalgaza indirim hayırlı olsun. Yeni normalde sanayimizin çarkları daha hızlı dönecek, ekonomik toparlanmamız hız kazanacak. Doğalgaz maliyetlerindeki yüzde 9.7 ila yüzde 12.5 arası düşüş, üretim ve istihdama pozitif yansıyacak” ifadelerini kullandı.