Fatmanur Altun kendini İstanbul Sözleşmesi’ne siper etti

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2020 Salı 3:21 pm - Güncelleme: 21 Temmuz 2020 Salı 3:30 pm

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun, Muğla’da Cemal Metin Avcı adlı erkek tarafından öldürülen Pınar Gültekin’in cinayeti sonrası sosyal medya hesabından tepki çeken bir paylaşımda bulundu. Altun, ‘katili atlayıp hükümete çatabilirler yine’ ifadesini kullandı.

Pınar Gültekin’in bir erkek tarafından öldürülmesi sonrası gerici bir grup tarafından İstanbul Sözleşmesi’nin tartışılması bir kez daha tepkiyle karşılandı. Tepkiler sonrası savunma yapma ihtiyacı duyan TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun, “Tecavüzcülere kadın kurban eden dut yemiş bülbüller bir masumun kanı üzerinden sahnelere geri döndüler. Dört koldan üzerimize samimiyetsiz mesajları yağıyor. Katil HDP’li değilse sere serpe kınayabilir, katili atlayıp hükümete çatabilirler yine. Ne vicdanınız ne de utanmanız var.” diye konuştu.

Şiddete maruz kalan kadınları ayrıştırdı: Sizce Seküler camia kimin arkasında durdu Fatmanur Hanım?

Fatmanur Altun özür istedi, Canan Kaftancıoğlu “Hakikatleri konuşalım” dedi

MİTHAT SANCAR’DAN YANIT: EN UFAK TEREDDÜTÜMÜZ OLMAZ

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar Altun’un HDP’ye yüklendiği sözlere “Bizlerin kadına karşı şiddet, kadına yönelik suçlar konusunda en ufak tereddüdü olamaz. Hiçbir şekilde hiçbir düzeyde mazeret üretmeye izin verilmez. İçimizden ya da dışımızdan hiçbir erkek HDP’nin kadın mücadelesini ve birikimini asla sekteye uğratamayacaktır” yanıtını verdi.

Pınar 27 yaşında öldürüldü! Avukat Gülbahar: Kadın cinayetlerini önleyebilmenin tek bir yolu var, İstanbul Sözleşmesi