Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı

Yayın tarihi: 27 Ocak 2022 Perşembe 10:39 am - Güncelleme: 27 Ocak 2022 Perşembe 2:48 pm

Yeşilçam’ın yıldızı Fatma Girik için belediye başkanlığını yaptığı Şişli Belediyesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Düzenlenen tören ve kılınan cenaze namazının ardından Fatma Girik defin için Bodrum’a uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede pazartesi günü Kovid-19’a bağlı viral pnömoni (zatürre) tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybeden Fatma Girik’in cenaze töreni düzenlendi. 1989 yerel seçimlerinde Şişli Belediye Başkanı olarak seçilen Fatma Girik, başkanlığını yaptığı Şişli Belediyesi’nde düzenlenen cenaze töreni ile sevdiklerine veda etti. Törenin devamı saat 11.00’da  Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapıldı. Sanatçının cenaze namazı öğle namazını müteakip Teşvikiye Camisi’nde kılınarak defin için Bodrum’a yola çıktı.

79 yaşında hayata veda eden usta oyuncunun cenaze törenine Girik’in kardeşi Günay Girik, manevi kızı Ahu Turan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ve sanat camiasından birçok isim katıldı.

Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik çok üzgün olduklarını belirterek, “Sözlerin bittiği andayız. Ablam buranın eski Belediye Başkanı. Bana da kısmet oldu burada 5 sene görev yapmak. Çok üzgünüz. Diyecek bir şey bulamıyorum. Bunu biz Muammer başkanımızla bu toplantıyı geçen ay ablamla beraber planlamıştık. Burada adı verilen bir kız yurduna açılışını yapacaktık. Bu toplantı olacaktı zaten. Çok enteresan o bunları görüyor olacaktı. Muhtemelen de şimdi görüyordur. Hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

EDİZ HUN GÖZYAŞLARIYLA VEDA ETTİ

Ediz Hun, Fatma Girik ile 1964 yılında tanıştıklarını söyleyerek, “58 yıl geçti. Olağanüstü bir kadındı, dürüsttü, mertti. İnsanın gerçek gücü sıçrayışlarda değil sarsılmaz duruşlardadır. Böyle bir kadındı. Çok dürüst karakterli son derece mükemmel bir insandı. Türk sanat alemi için büyük bir kayıptır” dedi. Ediz Hun, Girik’e veda sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Yeşilçamın bir diğer efsanelerinden olan Hülya Koçyiğit ise “Her ne kadar farklı siyasi kulvarlarda olsak da biz, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı cumhuriyet kadınlarıyız” dedi.

“BU KADINI UNUTMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Nur Sürer ise, “Gerçekten bizim Fato’muz bunların da çok üstünde bir kadındı. 1985 yılında tanıştık. Ben gözlerine bakınca hayatımda mavinin bu kadar güzel olduğunu düşünememiştim. 20 gün önce konuşmuştuk. O bize dokundu biz ona dokunduk. Onunla görüştüğümüzde, ‘Ben sinema arkadaşlarımla gurur duyuyorum’ dedi. 5 yıldır bir tane uyunca da gelip bir şey istemedi. Onlarla gurur duyuyorum. Bu kadını unutmak mümkün değil” dedi.

MEMDUH’A KAVUŞTU

Girik bir süre önce cenazesiyle ilgili; “Neticede robot değilim bir canlıyım, bir gün elbet ölümü tadacağım. Memduh’a (Ün) kavuşacağım. Ölüm kötü bir şey değil. Kötü olsa Allah ölümü vermezdi. Biz gideceğiz ki ardımızdan yenileri gelsin” açıklamalarından bulunmuştu.

 

 

Fatma Girik’in vasiyeti ortaya çıktı!

Fatma Girik 1 Mayıs’ta en önde yürüyordu